Keukenstijlen

Uw favoriete keukenstijl vormt de basis van uw persoonlijke keuken. Hoewel er een breed scala aan stijlen bestaat, onderscheiden wij vier basis woonstijlen. Door het toepassen de laatste trends en actuele kleuren, geeft u iedere keukenstijl een eigentijdse draai. Zo kunt u elke keukenstijl aanpassen naar uw eigen wensen en situatie.

Moderne keukenstijl

In de modern keukenstijl zijn diverse stromingen onder te verdelen, namelijk Italiaans design, Scandinavisch design en natuurlijk Dutch design. Al deze stijlen hebben in ieder geval gemeen dat het interieur tijdloos, strak en minimalistisch ingericht is. Er wordt daarnaast gebruik gemaakt van rechte hoeken, strakke lijnen, less is more en natuurlijk licht. Een modern interieur leent zich uitstekend voor vernieuwing, kunst en mooie afwerkingen met bijzondere details.

Meer over de moderne keukenstijl →

Moderne keukenstijl - moderne keukenModerne keuken GL5100 zijdeglans, in de kleur ijs

 

Klassieke keukenstijl - klassieke keukenKlassieke keuken Cascada & GL3000, in grafiet naaldhout & antraciet

Klassieke keukenstijl

De klassieke woonstijl wordt omschreven als statig en elegant, waarin een luxe en antiek interieur centraal staat. Kenmerkend voor de klassieke keukenstijl zijn hout, ornamenten, symmetrische lijnen, zuilen, haarden, rijkgevulde boekenkasten en kroonluchters. Typische accessoires die een klassieke keukenstijl benadrukken zijn erfstukken en oude serviezen.

Meer over de klassieke keukenstijl →

Landelijke keukenstijl

In een landelijke keuken staat nostalgie, comfort, handwerk en buitenleven centraal. Een landelijke keuken weerspiegelt het romantische plaatje van dat leuke, oude boerderijtje op het platteland. In het interieur zijn veel karakteristieke kenmerken als natuurlijk materialen, balkenplafonds, pure bouwmaterialen en zichtbare dakconstructies.

Meer over de landelijke keukenstijl →

landelijke keukenstijl - landelijke keukenLandelijke keuken Loevestijn in beits grijs

 

 industriële keukenstijl - industriële keukenIndustriële keuken GL2000, Elba & Crystal in de kleuren warm eiken & Midnight blue

Industriële Keukenstijl

Industriële keukens zien we vaak terug in oude gebouwen of lofts. Een industriële keuken heeft als uitgangspunt een open ruimte met betonnen of bakstenen wanden, waarin constructiedetails nog zichtbaar zijn. De industriële stijl wordt daarnaast gekenmerkt door strakke lijnen en het gebruik van eerlijke materialen als metaal, steen, beton en grof hout. Accessoires die goed in de keukenstijl past zijn (vintage) objecten die niet persé functioneel zijn, maar wel een stoere uitstraling hebben. Neem hier als voorbeeld grote industriële lampen of fabriekslampen aan.

Meer over de industriële keukenstijl →

 

INSPIRATIE VOOR UW PERSOONLIJKE KEUKEN?

Ontvang onze brochure
Ontvang onze nieuwsbrief