Klassieke keukens

Voor een tijdloos elegant interieur

De klassieke keuken is statig en elegant. Kenmerkend voor een klassieke woonstijl zijn de toepassing van symmetrische lijnen, ornamenten, zuilen en haarden. Het interieur doet vaak denken aan een vorstelijk bestaan. Dit effect kunt u ook realiseren in uw keuken. Zo zijn erfstukken en oude serviezen goede accessoires voor het samenstellen van een klassieke keuken.

U kunt uw klassieke interieur, ook een moderne touch geven. Bijvoorbeeld in de sfeer van luxe hotels, waarbij klassieke elementen op een moderne manier worden toegepast. Royale meubels, luxe leersoorten en hoogglans zwart zijn hierin goede keuzes. Luxe, status en rijkdom blijven centraal staan.

Uw klassieke keuken samenstellen

Gaat u voor een nostalgische klassieke keuken? Kies dan voor donkere kleuren zoals bordeauxrood of antraciet en combineer dit met kwaliteitsmaterialen zoals massief hout en natuursteen. Liever een meer moderne klassieke keuken? Met het Keller assortiment kunt u eindeloos variëren tot uw droomkeuken werkelijkheid wordt. Dit beperkt zich niet alleen tot de keuze in modellen en beschikbare kleuren. Ook met persoonlijke budgetten wordt rekening gehouden.

Zo kunt u kiezen voor een klassiek kadermodel van echt hout. Maar met een melamine kadermodel realiseert u dezelfde klassieke sfeer voor minder geld. Door gebruik te maken van een realistische houtrepro met grove structuur doet dit niets af aan de uitstraling.

Meer over keukenmaterialen

klassieke keuken cascada

klassieke keuken detail kaderdeur mat

Keukentrends

Ook in de klassieke keuken komen we moderne keukentrends tegen. Zo zien we bijvoorbeeld steeds vaker matte unikleuren en worden massief houten keukendeuren ruwer en stoerder. Dit heeft ook een effect op de bijpassende werkbladen. Het innovatieve Fenix werkblad past bijvoorbeeld perfect bij matte keukenfronten. Terwijl een natuurstenen of keramisch werkblad weer een mooi contrast geeft met hout.

Meer keukentrends

Ook bij keukenaccessoires zien we trends voor de klassieke keuken. Wat dacht u bijvoorbeeld van een kokendwaterkraan in de kleur koper of goud? Om het geheel af te maken, met bijpassende spoelbak natuurlijk.

Een andere belangrijke trend is de komst van tip-on. Met dit systeem opent u deuren, laden en korven met een simpele tik tegen het front. Omdat Tip-on toe te passen is op bijna alle modellen, maakt u zelfs een klassieke keuken greeploos.

gouden klassieke keukenkraan

koperen klassieke keukenkraan

klassieke keuken vintage roze

De moderne klassieke keuken

Door het verstrijken van de tijd, worden moderne keukens van vroeger, de klassieke keukens van nu. Dat betekent dat de klassieke stijl zich niet meer beperkt tot het brocante. Inmiddels mogen we ook de jaren ’50 en ’60 tot een klassieke woonstijl rekenen. Herin maken “antieke” accessoires plaats voor “vintage” en worden donkere kleuren vervangen door lichtere trendkleuren als pastellen. Met onze 1950 lakkleuren in structuur-, zijdeglans- en hoogglanslak, creëert u gemakkelijk uw persoonlijke keuken.

INSPIRATIE VOOR UW KLASSIEKE KEUKEN?

Ontvang onze brochure
Ontvang onze nieuwsbrief