Landelijke keukens

Haal het platteland in uw keuken

Landelijke keukens kennen hun oorsprong in het platteland, maar ook in de moderne Vinex-wijk of een appartement misstaat hij zeker niet. In een landelijk interieur staan het buitenleven, nostalgie, comfort en handwerk centraal. Deze woon- en keukenstijl weerspiegelt het romantische plaatje van dat leuke, oude boerderijtje op het platteland in je eigen interieur met veel karakteristieke kenmerken zoals pure, natuurlijke materialen en balkenplafonds.

De landelijke keuken wordt ook moderner. Toch spelen doorleefde objecten met een ziel, nog steeds de hoofdrol. Zoals brocante en karakteristieke details. Kenmerkend voor de landelijke keuken is het gebruik van veel natuurlijke materialen zoals hout, steen, grove structuren en sobere kleuren. Accessoires van materialen zoals koper en gietijzer geven de keuken sfeer en warmte. Maar welke keukenelementen maken een landelijke keuken?

Uw landelijke keuken samenstellen

In landelijke keukens zien we vooral vaak kadermodellen terug. Wilt u graag een nostalgische uitstraling? Ga dan voor sierlijke freesranden, zoals bij model Firenze of Loevestijn. De verfijnde randen geven een gevoel van hand- en maatwerk. U kunt ook kiezen voor een strakker kader, zoals bij ons model Cascada. Dit subtiele kadermodel geeft uw landelijke keuken een modernere uitstraling.

Bekijk het modellenoverzicht

landelijke kaderdeur firenze

landelijke keuken cascada

landelijke keuken ipswich

landelijk keuken groefdeur

Gegroefde deuren

Een ander keukenmodel dat perfect past bij een landelijke woonstijl, is de gegroefde deur. Om u niet te beperken in uw keuzemogelijkheden heeft Keller een speciaal groevensysteem ontwikkeld. Dit assortiment bestaat uit de volgende opties:

  • 4 materialen.
  • Per materiaal, verschillende kleurmogelijkheden.
  • Leverbaar met greep of greeploos.
  • 4 groefverdelingen of vlak.

VOORBEELD KELLER GROEVENSYSTEEM

landelijk Keller Keukens model Elba

Vlak

Gegroefd Keller Keukens model Brentwood

Groef in het midden

Landelijk Keller Keukens model Manly

Groef iedere 20 cm

Gegroefd Keller model Soho

Groef iedere 15 cm

Landelijk gegroefd beacon

Groef iedere 10 cm

keuken irvine gelakt

Landelijke kleuren en materialen

Bij de kleuren van een landelijke keuken, zien we vooral grijs, (gebroken) wit en sobere aardetinten. Dit geeft de keuken warmte en sfeer. Daarnaast passen natuurlijk hout en houtstructuren perfect bij een landelijk interieur. Bijvoorbeeld een gefineerd houten front in één van de vijf beits-kleuren, of een  massief houten keuken in één van onze 1950 lakkleuren. Daarnaast biedt Keller een aantal niet van echt te onderscheiden melamine hout-repro’s die vriendelijker zijn voor de portemonnee.

Wat kost een Keller keuken?

landelijke keukens inspiratie firenze

De landelijke personal touch

Met het slim toepassen van kleine details versterkt u het landelijke karakter van uw keuken. Zo accentueren pilasters bijvoorbeeld het rustieke karakter. Door hoge kasten en bovenkasten te voorzien van kaplijsten, krijgt uw keuken een extra dimensie. Ook kenmerkend voor de landelijke keuken is de toepassing van een schouw met verborgen afzuiging en bovenkasten met glasdeuren. Meer weten over welke details en accessoires u kunt gebruiken voor uw landelijke keuken? Ga dan langs één van onze Keller keukenspecialisten. Daar kunt u altijd terecht voor persoonlijk advies, professionele service en vakkundige montage.

Vind een keukenspecialist

INSPIRATIE VOOR UW LANDELIJKE KEUKEN?

Ontvang onze brochure
Ontvang onze nieuwsbrief