Keukens in parallelopstelling

Alles binnen handbereik in een parallelkeuken

Benieuwd of een keuken in parallelopstelling bij u past? Dat hangt onder meer af van de ruimte die u ervoor beschikbaar heeft. Parallelkeukens lenen zich namelijk vooral voor kleinere ruimtes. In oudere huizen komen we deze keukenopstelling dan ook vaak tegen. Zoals in jaren ’30 woningen, die nog niet de open indeling hebben die we tegenwoordig veel zien. Maar ook moderne huizen met een uitbouw zijn bijzonder geschikt voor de parallelopstelling.

Keuken in parallelopstelling

Uw keuken in parallelopstelling

Een keuken in parallelopstelling bestaat uit twee elementen die recht tegenover elkaar (parallel) in een keukenruimte zijn geplaatst. De parallelkeuken wordt daarom ook wel een lineaire opstelling of dubbelwandige keuken genoemd. In tegenstelling tot een keuken met een (kook)eiland, staan beide elementen van een parallelopstelling met de rug tegen een wand.

Hoe minder afstand u hoeft af te leggen in uw keuken, hoe efficiënter u te werk kunt gaan. In een parallelopstelling heeft u altijd alles binnen handbereik. Met een paar stappen of slechts een halve draai, vindt u al wat u nodig heeft. Daarnaast kunt u een parallelopstelling op verschillende manieren indelen. Zo is het mogelijk om aan beide zijden onderkasten met een werkblad te plaatsen, om zoveel mogelijk werkruimte te creëren. Echter, u kunt ook kiezen voor een hoge kastenwand met veel opbergruimte én waar u uw inbouwapparatuur mooi in wegwerkt.

Waar moet u op letten bij een parallelopstelling?

Houd bij het samenstellen van een keuken in parallelopstelling rekening met de ruimte tussen de twee keukenblokken. Deze ruimte mag niet te groot maar ook zeker niet te klein zijn. Wij adviseren om een gangpad van minimaal 1.20 meter aan te houden tussen de elementen van een parallelkeuken. Voldoende beweegruimte is immers belangrijk voor een optimaal kookcomfort. Bovendien behoudt u zo voldoende ruimte om de tegenover elkaar gepositioneerde keukenkasten en laden tegelijk te openen. Handig, bijvoorbeeld wanneer u de schone vaat direct vanuit uw vaatwasser in de kastenwand ertegenover wilt inruimen!

U heeft geen hele grote keukenruimte nodig om een parallelopstelling te realiseren. Als de ruimte te groot is, bevinden de twee keukenblokken zich namelijk te ver uit elkaar. U moet langere loopafstanden afleggen en dan is de parallelkeuken niet langer de meest efficiënte keuze. Een hoekkeuken of keuken met (kook)eiland komt dan beter tot zijn recht.

Parallelkeuken

Parallelopstelling keuken

 

Een parallelopstelling bij uw woonstijl

De vorm van een keuken in parallelopstelling is strak en simpel. Toch zijn de mogelijkheden om uw persoonlijke smaak erin te verwezenlijken enorm. Houdt u van een industriële woonstijl? Waarin robuuste materialen als steen, beton en metaal centraal staan? Met het veelzijdige assortiment van Keller laat u deze industriële invloeden ook in uw parallelopstelling terugkomen. Kies bijvoorbeeld voor ons keukenmodel Phoenix in een roestkleur of een betonnen werkblad. Maak uw industriële parallelkeuken af met stoere details, zoals gelaste handgrepen. Ook accessoires kunnen helpen om de industriële stijl accentueren. Denk aan grote fabriekslampen en een roestvrijstalen koelkast. Meer over industriële keukens

Uw parallelopstelling volgens de laatste trends

Om uw parallelkeuken een eigentijdse draai te geven, kunt u er de laatste trends in toepassen. Zo vormen zwarte keukens een ware trend. De donkere kleur geeft keukens niet alleen een stijlvolle uitstraling, maar is ook makkelijk te combineren bij iedere interieurstijl. Zoals een strakke zwarte keuken bij uw moderne interieur of een zwartgelakte, houten keuken als u van een landelijke stijl houdt. Wilt u helemaal de blits maken? Laat uw zwarte parallelkeuken dan uitvoeren in Ultra mat. De extreem matte afwerking is één van de hipste keukentrends! Liever geen zwarte keuken, maar bent u wel gecharmeerd van Ultra mat? Ultra matte fronten zijn verkrijgbaar in zes actuele keukenkleuren. Meer over Ultra matte keukens

Industriële keuken met betonnen werkblad en gelaste handgreep

Industriële Keller keuken met betonnen werkblad en stoere, zwarte kraan

Industriële invloeden in de keuken

Geef uw parallelopstelling een personal touch

Houdt u van koken? En wat is uw gezinssamenstelling? Uw individuele voorkeuren en situatie bepalen wat u belangrijk vindt, ook in de keuken. Met een kokendwaterkraan zet u in een handomdraai een heerlijke kop thee. Drinkt u liever gekoeld water? Grote waterflessen die veel ruimte innemen in uw koelkast zijn nu verleden zijn! Tegenwoordig kunt u namelijk kiezen voor een kraan die het water niet alleen koelt, maar ook naar smaak voorziet van koolzuur. Plat, licht bruisend of bruisend water, het is allemaal mogelijk met één kraan.

Een parallelopstelling voor ieder budget

Keller Keukens heeft een parallelkeuken voor ieder budget. Dat doen we door het bieden van alternatieven, goedkoper óf duurder, maar zonder dat het ten koste gaat van de uitstraling van uw keuken. Wilt u bijvoorbeeld een betonnen werkblad, maar is dit te prijzig? Kies dan voor een kunststof werkblad met betonlook. Daarmee creëert u het stoere uiterlijk van beton voor een vriendelijkere prijs. En houdt u niet van hoogglans keukens, maar vindt u een Ultra matte afwerking te extreem? Dan is zijdeglanslak een aantrekkelijke middenweg, alleen dit kost net iets meer.

 

Meer inspiratie voor een keuken in parallelopstelling?

Ontvang onze brochure
Ontvang onze nieuwsbrief