Op vrijdag 8 juni, tijdens de Dutch Technology Week, is het innovatieve en duurzame huis LINQ op de TUe geopend. LINQ is ontwikkeld en gebouwd door studententeam VIRTUe. Met dit huis vertegenwoordigen ze Nederland in de internationale bouwwedstrijd Solar Decathlon, in November in Dubai. Het team dat design en slimme energieproductie het best weet te combineren met innovatie, marktpotentie en energie- en waterefficiëntie is de winnaar. 

Team VIRTUe had een duidelijke missie: het ontwerpen, bouwen en exploiteren van ’s werelds meest duurzame huis. LINQ is niet zomaar een huis, het is ontworpen als een compleet appartementencomplex. Via gedeelde ruimtes zijn meerdere woningen met elkaar gecombineerd. Dit biedt veel voordelen ten opzichte van een enkel huis, zoals het reduceren van energie- en waterverlies, een effectievere manier van koelen en een lagere drempel om de buren beter te leren kennen.

LINQ Tue Keller keuken

De keuken is één van de ruimtes die een gedeelde functie toegewezen kreeg in het architectuurontwerp van LINQ. Tijdens een bezoek aan het Dutch Design Center in Dubai is Team VIRTUe in aanraking gekomen met Keller Keukens. Vanwege het puur ‘Dutch Design’ volgens de laatste trends, heeft het team Keller benaderd om een op maat gemaakte keuken te realiseren. Omdat Keller naast design, ook duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan, is ze de perfecte partner voor dit bijzondere project.

Mooie keukens bereikbaar maken, dát is waar Keller voor staat. In onze keukenfabriek produceren vakmensen gemiddeld 2.500 keukens per week. Dat doen we op een kwalitatief hoogwaardige en duurzame manier. Zo hanteren we een CO2-neutraal productieproces. Daarnaast passen we op verzoek milieuvriendelijke materialen toe, zoals hout- en plaatmateriaal met FSC® -keurmerk en watergedragen lakken. Bovendien werken we keukenfronten rondom af met milieubesparende laserafkanting. Dit zorgt voor extra vocht- en hittebestendigheid en verlengt de levensduur van de keuken.

Kijk voor meer informatie op teamvirtue.nl/linq