In Sunyani, Ghana, is Stichting Mariëtte’s Child Care gestart met de bouw van een Junior High School. Een school waar 3 jaar voortgezet onderwijs gegeven zal worden, om kinderen zo een kans te geven op een betere toekomst en zelfstandigheid. Keller Keukens is één van de trotse sponsors van dit project.

Stichting Mariëtte’s Childcare

In september startte Stichting Mariëtte’s Child Care met de bouw van de Junior High School in Sunyani, Ghana. Eerder openden de Nederlandse Mariëtte en haar Ghanese man Moses hier al een kindertehuis én een basisschool. Samen met de lokale bevolking worden kinderen hier liefdevol opgevangen en verzorgd. Bovendien helpen ze kinderen een vak te leren, om hen een eerlijke kans op een betere toekomst te geven.

Om kinderen naast basisonderwijs ook 3 jaar voortgezet onderwijs te kunnen bieden, ontstond de wens een Junior High School te bouwen. Een school waar goed onderwijs wordt geboden en waar iedereen welkom is; ook kinderen met een lichamelijke beperking. Een school waar ruimte is voor persoonlijke aandacht en waar niet geslagen wordt. Dat klinkt vanzelfsprekend maar is uniek voor Ghanese begrippen.

Keller droeg, letterlijk en figuurlijk, haar steentje(s) bij

Voor de bouw van de Junior High School is veel geld nodig. Stichting Mariëtte’s Child Care startte daarom een actie waarbij voor elke €10 een symbolische bouwsteen gekocht kan worden. In lijn met onze missie steunt Keller Keukens graag dit soort maatschappelijke initiatieven. Keller is dan ook één van de sponsors die, letterlijk en figuurlijk, haar steentje(s) heeft bijgedragen. Op dit moment is de fundering van de High School gelegd. De komende periode wordt de begane grondvloer gerealiseerd door het betonstaal te vlechten, te bekisten en beton te storten. In 2019 hoopt de stichting de deuren van de Junior High School daadwerkelijk te openen.

Meer weten over (de bouw van) de Junior High School in Ghana? Ga naar mchildcare.nl.
Benieuwd welke maatschappelijke initiatieven Keller nog meer steunt? Kijk dan op mvo.kellerkeukens.nl.