Als onderdeel van de DKG-groep werken we continu aan het verduurzamen van onze productieprocessen. Eind deze zomer hebben we naast ons circulair keukenproces een tweede circulaire stroom opgezet voor het spaanplaatafval. Restmateriaal dat wij niet kunnen gebruiken als halffabricaat en overschot dat wij niet verbranden in onze biomassa-installatie wordt retour gestuurd naar onze leveranciers. Hier wordt het materiaal opnieuw verwerkt tot grondstof voor nieuw spaanplaat.

Dat dit zeer succesvol is, blijkt wel uit de cijfers: er is bijna 83 ton spaanplaat gerecycled, wat bijdraagt aan 75m³ circulaire spaanplaten. We hebben daarmee 200 bomen van de kap gered en 132.000 kg aan CO₂-uitstoot bespaard!

Daarnaast hebben we ook onze verpakkingsstroom verder kunnen verduurzamen. Het verpakkingshout wordt retour gestuurd naar de leverancier en opnieuw ingezet als verpakkingshout. Rubberen antislipmatjes die tussen pakketten spaanplaat zitten worden opgehaald door een producent van kantoormeubelen, en opnieuw gebruikt als antislipmat om verschuivingen tijdens transport te voorkomen.

Uiteraard blijven we kijken hoe we onze productieprocessen nog verder kunnen verduurzamen en onze afvalstroom kunnen verkleinen. Zo werken we op dit moment aan een test bij een leverancier om zaagsel, dat bij de houtbewerkingsmachines afgezogen wordt, als grondstof in te zetten voor MDF-platen. Wanneer ook die test naar tevredenheid verloopt en het MDF ook aan alle kwaliteitseisen voldoet, dan hebben wij wederom een afvalstroom omgezet in een waardestroom.

Zo blijven wij verduurzamen.

Lees meer over ons MVO beleid op mvo.kellerkeukens.nl/