Homepagina

Het is tijd voor eindeloos

Enduura

De circulaire keller keuken

We hebben veel te danken aan de natuur. Aan de bossen en de aarde. Aan de zuurstof van het leven. Dat willen we graag zo houden. Voor onszelf én voor de komende generaties. Daarom ontwikkelden we Enduura, de biobased Keller keuken.

Samen met u willen we bouwen aan een toekomst zonder afval. Biobased en herbruikbaar, en mét bewezen Keller kwaliteit. Het is tijd voor eindeloos. Eindeloos profijt van duurzame kwaliteit. Van de eindeloze mogelijkheden van een keuken zonder waste.

Geef elk project een goed gevoel.

Enduura biobased Keller keuken circulair

Biobased MDF

De kern van Enduura is een MDF dat is gemaakt van 100% herwonnen hout. Dat betekent dat er geen bomen worden gekapt voor de productie ervan, maar takken restproducten uit de houtindustrie worden gebruikt. En het wordt nog mooier. In traditioneel MDF zit een chemische binder: fenolhars. Een chemische stof die nare geurtjes afgeeft. Met Enduura is dit verleden tijd. Hier wordt een binder toegepast gemaakt van organische reststoffen uit de voedingsmiddelenindustrie. Namelijk de restanten van zonnebloempitten en koolzaadplanten. Deze elementen samen geven Enduura zijn unieke eigenschappen:

  • 20% minder CO2-uitstoot bij de productie
  • Biologish afbreekbaar
  • Hernieuwbare grondstoffen
duuurzaam mdf

Plantaardig HPL

Ook de toplaag van Enduura is biobased. De onderste laag bestaat uit kraftpapier. Een product dat wordt gemaakt van de papierpulp van naaldbomen. De hars die wordt toegepast wordt gemaakt van de reststoffen van suikerriet uit de suikerindustrie. Dus biologisch afbreekbaar én hergroeibaar. Met dit unieke HPL wordt afval onze grondstof en verminderen we onze vraag naar fossiele grondstoffen.

  • CO2-neutraal geproduceerd
  • Vrij van fenolen en formaldehyde
  • 100% recyclebaar

 

biobased recyclebare lijm

Reststof wordt grondstof

Enduura wordt afgewerkt met een eco-kantenband dat voor 50% bestaat uit post-industriële reststromen. Door hergebruik van oude materialen daalt onze vraag naar nieuwe grondstoffen. En daarmee ook de CO2-uitstoot. Daarnaast garandeert een goed kantenband een lange levensduur van de keuken.

duurzame hpl biobased

Maak Enduura af met deze duurzame materialen

Werkbladen

Keller Keukens biedt verschillende werkbladmaterialen om uw Enduura keuken zo duurzaam mogelijk af te maken.

Greengridz®

Een HPL werkblad dat door zijn unieke rasterstructuur aanzienlijk minder grondstoffen nodig heeft bij de productie ervan. Daardoor laat het een kleinere ecologische voetafdruk achter traditionele materialen.
Lees meer >

CentoTop

Een innovatief werkblad dat gemaakt wordt met een mengsel van kwarts en gerecyclde PET-flessen. Daardoor hoeft er geen kunstmatige hars toegevoegd te worden, wordt plasticafval gereduceert en wordt de CO2-uitstoot verlaagd.
Lees meer >

Cosmolite®

Dit unieke werkblad is vervaardigd uit mineralen, volledig afkomstig van industriële reststoffen. Daarnaast is de toegepaste hars gedeeltelijk bio-based.
Lees meer >

 

Cosmolite werkblad

Grepen van oceaanplastic

Jaarlijks komt er 11 miljoen ton plastic in onze oceanen terecht. Een groot deel daarvan is afkomstig van spooknetten, vistuig dat door de visserij verloren raakt. Onze duurzame grepen worden gemaakt van oude visnetten en touwen. Zo maken we de oceanen schoner, én verminderen we de vraag naar fossiele grondstoffen.

Oceaangrepen