Homepagina

1935

“Dat kan ik zelf ook” denkt Gerard Keller, vertegenwoordiger van parketvloeren bij C. Bruijnzeel & Zonen. Logisch eigenlijk, want als zoon van een Rotterdamse meubelmaker is hij uit het juiste hout gesneden om er ook mee te werken. Zijn oog voor details heeft Gerard niet van een vreemde, want van jongs af aan ziet hij zijn vader de mooiste meubelen maken. Dat geldt ook voor hard werken, want een meubelmaker is nooit klaar. Het ambachtelijk bezig zijn met hout kent Gerard dus wel, maar als verkoper van parketvloeren leert hij ook alles over de handel in hout. Hij ontdekt dat hij er talent voor heeft.

In 1935 brengt Gerard zijn plannen in praktijk. Samen met zijn broer Henk gaat hij parket importeren en al kort daarna besluiten ze de vloeren zelf te gaan maken. Slim, want dat stelt hen in staat de kwaliteit en afwerking voor en met hun klanten zelf te bepalen. Die persoonlijke samenwerking met klanten is het aspect waarop de broers Keller zich zullen blijven onderscheiden. Het succes van het bedrijf wordt echter onderbroken door de tweede wereldoorlog. Door gebrek aan hout kunnen er dan geen parketvloeren gemaakt worden, maar de broers zijn inventief en maken in die periode meubels van spoorbielzen. De mooiste producten en, door het materiaal, ook nog eens heel betaalbaar. Deze creativiteit blijft niet onopgemerkt. Na de oorlog krijgt Keller een opdracht die het bedrijf voor altijd zal veranderen.

Fabriek Keller Keukenfabriek 1946 Bergschenhoek

1946

Keller Keukens is een feit!

Het is een vraag van Bredero’s Bouwbedrijf. Een succesvolle en vooruitstrevende bouwer die graag samen werkt met vernieuwende partners zoals de architecten Gerrit Rietveld en Willem Dudok. Tijdens de wederopbouw is Bredero’s heel actief in de woningbouw. Voor deze woningen zoekt de bouwer een fabrikant voor de keukens en daarvoor benadert het de broers Keller. Bredero’s en Keller hebben al eerder zaken met elkaar gedaan, maar dat ging toen over parketvloeren.

Daardoor weet Bredero’s wel dat Keller een betrouwbare partij is met oog voor kwaliteit en ondernemerschap met een persoonlijke aanpak. Dat levert Gerard en Henk de opdracht op om 1.000 keukens te leveren. Een extra grote uitdaging omdat ze nog nooit een keuken gemaakt hebben, maar door de goede ervaring met de parketvloeren heeft Bredero’s er alle vertrouwen in dat Keller deze opdracht tot een goed einde zal brengen. Zonder te twijfelen pakken de broers deze grote opdracht met beide handen aan. Door intensieve samenwerking met de mensen van Bredero’s lukt het Gerard en Henk om een met zorg afgewerkte keuken te ontwikkelen en de opdracht tot een succesvol einde te brengen.

De jaren '50

Om de concurrentie voor te blijven, begint Keller met het maken van luxe keukens voor consumenten en debuteert op de beurs van Toronto & de jaarlijkse expo in Brussel.

De jaren '60

Deze zijn behoorlijk succesvol en door de snelle groei moet Keller regelmatig verhuizen naar grotere productiefaciliteiten. Uiteindelijk verhuist de productie naar Roosendaal waar Keller ruim 40 jaar zal blijven.

De jaren '70

Start van het Keller-dealernetwerk. Naarmate keukens luxer worden, groeit de keuze in kleuren en materialen.

Historie keller keukenfabriek

De jaren '90 tot nu

De jaren '80

Keller start met de export van luxe keukens naar het Verenigd Koninkrijk en het Midden-Oosten.

De jaren '90 en '00

Keller groeit uit tot het bekendste Nederlandse keukenmerk voor dealers.

2015

Keller verhuist naar Bergen op Zoom, de productie wordt ondergebracht in de eigen DKG Keukenfabriek.

Hoe ons verhaal verder gaat

Op onze pagina ´Over ons´ vertellen we u meer over onze merk, missie & mensen, én hoe wij naar de toekomst kijken. 

Keller Roosendaal