Ons beleid
Bij Keller maken we mooie keukens aantrekkelijk. Voor ons gaat aantrekkelijk verder dan mooi en betaalbaar. Wat we minstens zo belangrijk vinden is duurzaamheid. We willen de natuur en het milieu graag mooi en leefbaar houden voor toekomstige generaties. Om die reden is maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) één van onze strategische speerpunten. Alleen op die manier kunnen wij de juiste balans bereiken tussen People, Planet en Prosperity.
Duurzame bedrijfsvoering
Zorg voor de omgeving
Onze keukens worden al sinds 2017 CO2-neutraal geproduceerd. Dit is het resultaat van CO2-reductie en -compensatie. Dit doen we o.a. door het opwekken van stroom door zonnepanelen, het omzetten van afval in energie, het inzetten van duurzaam transport en -verpakkingsmateriaal. Daarnaast compenseren we de resterende CO2-uitstoot door te investeren in duurzaamheidsprojecten zoals Carbon Farming via ZLTO, herbebossingstrajecten via Trees for All en klimaatprojecten via de Climate Neutral Group.
Bekijk het CO2-management & reductieplan
Zorg voor mens & maatschappij
Ons MVO-beleid gaat verder dan alleen het verminderen van de CO2-uitstoot. Minstens zo belangrijk is het maatschappelijk aspect. Zo is er veel aandacht voor de veiligheid en gezondheid van onze medewerkers in de vorm van bijvoorbeeld opleidingen, een bijdrage voor de sportschool en gezond eten in het bedrijfsrestaurant. Daarnaast werken we aan SROI (Social Return on Investment) door werk te creëren voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.
Maar ook buiten de organisatie zorgen we voor mensen. We ondersteunen diverse goede doelen en werken we samen met scholen en opleidingen (waaronder de Green Chemistry Campus en TU Delft), gemeente en provincie. Zo gaan we samen op weg naar een mooie toekomst.
Op het dak van onze fabriek ligt ruimt 142.000 m2 aan zonnepanelen.
Koploper in duurzaam ondernemen
Sinds 12 juli 2023 heeft DKG, waar Keller Keukens onderdeel van is, als eerste Nederlandse keukenfabrikant het hoogste niveau op de CO2-Prestatie ladder behaald. Met het niveau 5 certificaat tonen we aan de nodige stappen te hebben gezet voor de reductie van CO2-uitstoot binnen de gehele keten. Hiermee zijn we voorloper op het gebied van duurzame initiatieven in de keukenbranche.
DKG heeft als eerste keukenfabrikant het hoogste niveau op de CO2-prestatieladder behaald.
Het is tijd voor eindeloos
enduura® – biobased Keller keukens
We willen de natuur en het milieu graag mooi en leefbaar houden. Daarom ontwikkelden we enduura®, de biobased Keller keuken. Biobased en herbruikbaar, mét bewezen Keller kwaliteit. Een nieuwe mijlpaal voor ons bedrijf en de keukenwereld. Zodat we eindeloos kunnen genieten, van duurzame kwaliteit, van een keuken zonder ‘waste’.
Global Reporting Initiative
Om invulling te geven aan onze MVO-doelstellingen, is een concrete duurzaamheidsstrategie opgesteld. Hierin komt duidelijk naar voren waar we naartoe willen en wat ons vertrekpunt is. Sinds 2016 worden onze MVO-activiteiten onderzocht door een onafhankelijke organisatie. De jaarlijke resultaten hiervan zijn verwerkt in een uitgebreid rapport volgens de richtlijnen van het Global Reporting Initiative (GRI).
Certificaten
De afgelopen jaren heeft Keller Keukens diverse belangrijke certificaten behaald op het gebied van duurzaamheid en kwaliteit. Een overzicht:
- ISO 9001 – kwaliteitsmanagement
- ISO 14001 – milieumanagement
- MVO Prestatieladder – niveau 4
- CO2 Prestatieladder – niveau 5
- Milieukeur voor ons meest gangbare front Elba
- TÜV GS-keurmerk op ons volledige bijkeukenassortiment
- FSC®-certificering: C103968 (Vraag naar ons FSC®-gecertificeerd assortiment)
Daarnaast ontving DKG in 2022 De Groene Pluim van de gemeente Bergen op Zoom. Stichting de Groene Pluim is ontwikkeld om bedrijven en organisaties die serieus werk maken van duurzaam ondernemen te erkennen, te waarderen en voor het voetlicht te brengen.