Homepagina

Circulaire project­keukens

Oude keukens als grondstof voor nieuwe

Oude materialen worden nieuwe grondstoffen

Gedwongen door een schaarste aan grondstoffen in de oorlogsjaren maakten de innovatieve broers Gerard en Henk Keller klein-meubelen van oude spoorbielzen. Anno nu, ditmaal met verduurzamen als grootste drijfveer, zet Keller Keukens de volgende stap in het hergebruiken van oude materialen; de circulaire keuken.

Wat is circulair?

In een werkelijk circulaire economie gaan grondstoffen nooit verloren maar worden zij continu hernieuwd om opnieuw het proces in te gaan. Met MVO als strategisch speerpunt, ontwikkelde Keller het circulaire keukenproces, waarbij oude keukens volledig worden gedemonteerd en de reststoffen ervan weer worden verwerkt tot grondstoffen die opnieuw de economie in gaan. Zo leveren wij het ‘oude spaanplaat’ terug aan onze leverancier die hier nieuwe platen van produceert.

Word samen met ons koploper in deze transitie.

Stap 1

Demontage en scheiding van materialen

Het proces start met het plaatsen van een speciale container op uw projectlocatie. De oude keukens worden door de aannemer gedemonteerd. De kasten worden ontdaan van grote kunststof en metalen onderdelen die niet gerecycled kunnen worden. Onlangs hebben we een nieuwe mijlpaal bereikt op dit gebied en kunnen ook multiplex en spaanplaat werkbladen circulair verwerkt worden. De keukenkasten worden vervolgens plat in de container geplaatst, zodat het volume, het transport en onze CO2-uitstoot tot een minimum wordt beperkt.

Stap 1 demontage en afvalscheiding

Stap 2

Transport door de circulaire verwerker

Wanneer de container vol is wordt deze opgehaald door onze circulaire verwerker. De verschillende materialen worden gerecycled tot nieuwe grondstoffen. Nog een container nodig? Dan beperken we het aantal ritten en plaatsen we tijdens het ophalen direct een nieuwe.

Stap 2 Transport door circulaire verwerker

Stap 3

Van grondstof naar spaanplaat

De nieuwe grondstoffen uit gerecyclede onderdelen worden geleverd aan onze preferred suppliers. Zo wordt het ‘oude spaanplaat’ verwerkt tot nieuwe houtvezels die we leveren aan onze grootste spaanplaatleverancier om hier nieuw plaatmateriaal van te produceren.

Stap 3 van grondstof naar spaanplaat

Stap 4

Nieuwe, mooie projectkeukens

Keller Keukens neemt het gerecyclede spaanplaat af en maakt hier nieuwe, mooie projectkeukens van tot het proces weer opnieuw begint. U ontvangt een Greenwaste Certificaat met verklaring dat het afvalhout voor 100% is ingezet als nieuwe grondstof.

Stap 4 Keller levert nieuwe circulaire projectkeukens

Ook koploper worden?

Ook koploper worden in de transitie naar een circulaire economie? Wij vertellen u er graag meer over.