Keller en MVO

CO2-neutrale keukens en andere MVO-activiteiten

MVO als strategisch speerpunt

Keller Keukens staat voor mooi, bereikbaar, persoonlijk en alert. Dit zijn niet alleen merkwaarden, ze begeleiden ons in alle beslissingen die wij nemen. Ook als het gaat om het milieu. Immers, we willen nog decennia lang kunnen genieten van de natuur en deze mooi houden voor volgende generaties. Om die reden is MVO één van onze strategische speerpunten. Alleen op die manier kunnen wij de juiste balans bereiken tussen People, Planet en Profit.

CO2-neutrale keukens

De eerste resultaten van onze activiteiten op het gebied van duurzaamheid zijn al merkbaar. Sinds april 2017, worden Keller keukens namelijk CO2-neutraal geproduceerd. Dit is het resultaat van CO2-reductie door middel van onder andere opwekking stroom door zonnepanelen, het omzetten van afval in energie en duurzaam transport. Daarnaast compenseren we de resterende CO2-uitstoot door te investeren in duurzaamheidsprojecten.

MVO-VERSLAG

Keller Keukens heeft ambitieuze MVO-doelstellingen. Om hier invulling aan te geven, is een concrete duurzaamheidsstrategie van belang. Hierin komt duidelijk naar voren waar we als organisatie naartoe willen en wat ons vertrekpunt is. Daarom zijn in 2016 onze MVO-activiteiten onderzocht door een onafhankelijke organisatie. De resultaten hiervan zijn verwerkt in een uitgebreid rapport volgens de richtlijnen van het Global Reporting Initiative (GRI).

Om inzicht te geven in de resultaten en onze MVO-activiteiten, hebben wij een speciale website gemaakt. Hier vindt u meer informatie over onze inzet voor duurzame keukens, onze mensen en onze omgeving. 

keller mvo website

Onze huidige MVO-inspanningen

Eén van de huidige MVO-activiteiten omvat het ontwikkelen van een circulair keukenproces. Hoe we dit doen? Door er gewoon aan te beginnen! Vanaf het vergaren van verantwoorde grondstoffen tot het verzorgen van een duurzame verpakking. We voeren verbeteringen door in alle productfases van onze keukens. Echter, nóg belangrijker voor het circulaire proces is het recyclen van de keukens aan het einde van hun gebruiksperiode. Dat maakt de cirkel rond.

Meer over ISO-certificeringen

CO2-Prestatieladder, ISO 9001 & ISO 14001

Op 1 april 2018 heeft Keller Keukens de Kiwa-certificaten voor de CO2-Prestatieladder (niveau 3), ISO 9001 en ISO 14001 behaald! De CO2-Prestatieladder is het toonaangevende duurzaamheidsinstrument dat organisaties helpt bij het in kaart brengen en structureel verminderen van CO2. De ISO 9001 en ISO 140001 zijn de internationale normen voor kwaliteits- en milieumanagement.

Meer over de CO2-Prestatieladder

 
Ontvang onze brochure
Ontvang onze nieuwsbrief