Keller en MVO

CO2-neutrale keukens en andere MVO-activiteiten
 

Keller Keukens staat voor mooi, bereikbaar, persoonlijk en alert. Dit zijn niet alleen merkwaarden, ze begeleiden ons in alle beslissingen die wij nemen. Ook als het gaat om het milieu. Immers, we willen nog decennia lang kunnen genieten van de natuur en deze mooi houden voor volgende generaties. Om die reden is MVO één van onze strategische speerpunten. Alleen op die manier kunnen wij de juiste balans bereiken tussen People, Planet en Profit.

 

Van CO2-neutraal naar klimaatpostief

Sinds april 2017, worden Keller keukens CO2-neutraal geproduceerd. Dit is het resultaat van CO2-reductie, zoals het opwekken van stroom door zonnepanelen, het omzetten van afval in energie en duurzaam transport. Daarnaast compenseren we de resterende CO2-uitstoot door te investeren in duurzaamheidsprojecten zoals Trees for All en de Climate Neutral Group. De volgende stap is klimaatneutraal worden, hiervoor werken we samen met lokale koolstofboeren in het Go2Positive-initiatief van ZLTO.

Eén van de huidige MVO-activiteiten omvat het ontwikkelen van een circulair keukenproces. Benieuwd hoe we dit doen?

Meer over de circulaire keuken →

CO2-neutrale keukens productie
MVO animatie afspelen

Onze MVO-inspanningen

Ons MVO-beleid gaat verder dan alleen het verminderen van de CO2-uitstoot. Minstens zo belangrijk is het maatschappelijk aspect. Zo is er veel aandacht voor de veiligheid en gezondheid van onze medewerkers in de vorm van bijvoorbeeld opleidingen, een bijdrage voor de sportschool en gezond eten in de kantine. Maar ook buiten de organisatie zorgen we voor mensen. Zo ondersteunen we diverse goede doelen en werken nauw samen met lokale scholen. Zo gaan we samen op weg naar een mooie toekomst.

ISO 9001 & ISO 14001 en andere certificaten

Sinds 1 april 2018 heeft Keller Keukens enkele belangrijke certificaten behaald. Zo is de CO2-Prestatieladder een toonaangevend duurzaamheidsinstrument dat organisaties helpt bij het in kaart brengen en structureel verminderen van CO2. ISO 9001 en ISO 140001 zijn de internationale normen voor kwaliteits- en milieumanagement.

 
ISO 9001 certificaat

ISO 9001

ISO 14001 certificaat

ISO 14001

MVO prestatieladder niveau 4

MVO Prestatieladder

CO2 prestatieladder niveau 3

CO2 Prestatieladder

 

ONLINE KELLER MVO-VERSLAG

Om invulling te geven aan onze MVO-doelstellingen, is een concrete duurzaamheidsstrategie opgesteld. Hierin komt duidelijk naar voren waar we naartoe willen en wat ons vertrekpunt is. Sinds 2016 worden onze MVO-activiteiten onderzocht door een onafhankelijke organisatie. De jaarlijke resultaten hiervan zijn verwerkt in een uitgebreid rapport volgens de richtlijnen van het Global Reporting Initiative (GRI).

Om inzicht te geven in de resultaten en onze MVO-activiteiten, hebben wij een speciale website gemaakt. Hier vindt u meer informatie over onze inzet voor een mooie toekomst.

keller mvo website

Ontvang onze brochure
Ontvang onze nieuwsbrief