De circulaire keuken

Keller ontwikkelt een circulair keukenprocesWat Keller Keukens elke dag drijft is het bereikbaar maken van mooie keukens. Een mooie missie waarbij we het milieu niet uit het oog verliezen. Als eerste keukenleverancier ontwikkelt Keller Keukens een circulair keukenproces. We willen niet langer wachten tot we weten hoe het moet, maar we ervaren het zelf door het gewoon te doen.

 

1. GRONDSTOFFEN

meisje met twijg circulaire keuken
 • Wij gebruiken uitsluitend verantwoorde grondstoffen, zoals hout dat afkomstig is uit verantwoord geproduceerde bossen. Voor iedere gekapte boom worden nieuwe exemplaren aangeplant. Zo wordt de continuïteit en de toekomst gewaarborgd.
   
 • Wij steunen diverse klimaatvriendelijke projecten, zoals het Smart Forest Bolivia-project. Lokale boeren worden getraind in nieuwe vormen van landbouw en veeteelt, met respect voor bestaand bos. Ook wordt er nieuw bos gerealiseerd en duurzame bosbouw bedreven.

2. De keukenfabriek

circulaire keller keuken zonnepanelen op dak fabriek
 • Wij hanteren een CO2-neutraal productieproces. Dit realiseren we o.a. met stroomvoorziening via zonnepanelen en het omzetten van afvalhout in energie om de fabriek te verwarmen.
   
 • In april 2018 hebben we het certificaat "Samen zorgen voor minder CO2 behaald. Het certificaat onderstreept de belangrijke stappen die we zetten om onze CO2-uitstoot tot een minimum te reduceren.

Meer over de CO2-Prestatieladder

3. Duurzame keukens

circulaire keller keuken duurzame watergedragen lak
 • Wij passen milieuvriendelijke materialen en technieken toe in onze keukens, zoals hout- en plaatmateriaal met FSC®-keurmerk, Greenpanel® werkbladen en lakken op waterbasis.
   
 • Milieubesparende laserafkanting van de fronten verlengt de levensduur van onze keukens.


   

Meer over materialen en technieken

4. Duurzame verpakking & transport

duurzaam transport
 • Ons verpakkingsmateriaal is volledig recyclebaar. Na gebruik voeren we het verpakkingsmateriaal zelf af naar erkende afvalverwerkers, waar zij een duurzame verwerking van het afval verzorgen.
   
 • Onze keukens worden volgens de doelstellingen van Green Freight Europe vervoerd. De transporteur is in het bezig van een Lean&Green certificaat en rijdt uitsluitend EURO 5 & 6 vrachtwagens en voor binnenstedelijk transport op CNG en Diesel.

5. Recycling
 

keller keuken cascada
 • Bij het leveren van een Keller keuken nemen wij de oude direct mee. Indien mogelijk herplaatsen we de oude keuken en anders faciliteren wij de ontmanteling en recycling ervan.

6. Circulaire economie
 

de circulaire keller keuken
 • De onderdelen van de oude keuken zijn verwerkt tot nuttige grondstoffen (halffabricaten) die een nieuwe toepassing krijgen.
   
 • Zo is de cirkel rond.
Ontvang onze brochure
Ontvang onze nieuwsbrief