Wanneer u op het punt staat een nieuwe keuken te kiezen, is het belangrijk om u goed te oríënteren en verder te kijken dan het model en de kleur. Maar misschien herkent u dit: u ziet zo veel keukeninspiratie in brochures, woonbladen en bij de keukenspeciaalzaak, dat het lastig is om te kiezen. Hoe kiest u een mooie keuken, die écht bij u past?

En misschien herkent u dit: u ziet zo veel keukenstijlen in brochures, woonbladen en bij de keukenspeciaalzaak, dat het lastig is om te kiezen. Omdat u nu eenmaal niet elke dag een nieuwe keuken koopt, is het belangrijk om u goed te oriënteren en verder te kijken dan een kleur en model. In deze blog helpen wij u in vier stappen op weg om een mooie keuken te kiezen, die past bij uw smaak, budget én de laatste trends.

Wat is uw woonstijl? Bekijk de moodboards of maak er zelf één!

Om te ontdekken welke keuken er echt bij u past, zodat u er nog jaren van kunt genieten, begint u bij het bepalen van uw favoriete woonstijl. Voor het gemak onderscheiden we vier basis woonstijlen: modern, industrieel, klassiek en landelijk. In onze keukeninspiratiebrochure vindt u moodboards in elke stijl. Herkent u uw stijl? Dan heeft u de eerste stap naar uw persoonlijke keuken gezet!

De showrooms van de Keller keukenspecialisten zijn niet alleen ingericht met modelkeukens om u te inspireren, maar u vindt er ook tal van deur-, blad- en kleurmonsters. Creëer een mix van materialen en kleuren die u mooi vindt en laat uw keukenontwerp tot leven komen.

Tip: u kunt ook zelf een moodboard maken met afbeeldingen uit (woon)bladen of van internet die u aanspreken. Neem deze mee naar uw keukenspecialist. U hoeft zich niet te beperken tot één stijl, ook hier geldt uw persoonlijke smaak. Mix gerust elementen uit verschillende stijlen. Het moodboard wordt het uitgangspunt voor het keukenontwerp

Bekijk onze woonstijlen:

Kijk ook eens op onze Pinterest pagina voor meer inspiratie en moodboards.

Welke trends spreken u aan?

Na het bepalen van uw woonstijl volgt de volgende stap: welke trends spreken u aan? Keukentrends beïnvloeden wat we op dit moment leuk vinden. Trends inspireren ons om interieur net even een eigentijdse draai te geven.

Tip: Houdt u ervan om uw interieur steeds aan te passen aan de laatste trends? Kies dan een keuken in neutrale kleuren. Verf wanden in trendkleuren, voeg raambekleding, accessoires en meubels toe die u gemakkelijk kunt vervangen en uw keuken blijft trendy!

Voeg uw personal touch toe

De derde stap is het aanpassen van de keuken aan uw persoonlijke wensen. Zoals eerder al opgemerkt: het is niet slechts een kwestie van een kleur en model kiezen. Uw individuele wensen en behoeften bepalen ook wat voor u belangrijk is in uw keuken. Houdt u van koken, kunst, groen in huis of kleurrijke accessoires? Wat is uw gezinssamenstelling? Uw individuele voorkeuren en situatie bepalen uw personal touch.

Bereidt u graag uitgebreide maaltijden? Dan kan een kokendwaterkraan u van alle gemakken voorzien tijdens het koken. Of houdt u van de nieuwste technologieën? Dan past een hypermoderne inductiekookplaat met krachtige en stille werkbladafzuiging perfect in uw persoonlijke keuken. Wat wordt úw persoonlijke touch?

Past mijn keuze binnen mijn budget?

Alle bovenstaande elementen bepalen wat u mooi vindt: stijl, inrichting en indeling. Nu u weet hoe uw persoonlijke keuken eruit gaat zien, wilt u natuurlijk weten of u dit financieel ook haalbaar is. Bedenk dat u kunt variëren met verschillende materialen en afwerkingen, Vervang bijvoorbeeld houten deuren door melamine houtlook en een natuurstenen blad door kunststof steenlook. Zo ontstaan opties in verschillende prijsklassen, zonder dat het ten koste gaat van de sfeer en uitstraling van de keuken.


Bestel onze keukeninspiratiebrochure om onze keukens en moodboards te bekijken, of laat u verder inspireren en informeren bij een Keller keukenspecialist bij u in de buurt.

Wij maken mooie keukens bereikbaar.