ISO-certificering

Keller haalt certificaat voor ISO 9001 & ISO 14001

In onze fabriek in Bergen op Zoom zetten vakmensen zich iedere dag weer in om individuele klantwensen te vertalen naar een persoonlijke keuken met karakter. Dat doen we op een kwalitatief hoogwaardige én maatschappelijk verantwoorde manier. Om dit te waarborgen hebben we een kwaliteits- en milieumanagementsysteem ontwikkeld, volledig afgestemd op onze bedrijfsactiviteiten. De managementsystemen voldoen aan de internationale eisen van respectievelijk ISO 9001:2015 en ISO 14001:2015. Daarom hebben we in april 2018 beide certificaten ontvangen van de onafhankelijke keurings- en certificeringsorganisatie Kiwa.

Kwaliteitsmanagement

Met het behalen van het certificaat ISO 9001 laten we zien dat we ons (blijven) ontwikkelen op het gebied van kwaliteit. Door beurzen te bezoeken en alert te blijven op trends, signaleren we tijdig de laatste ontwikkelingen en vertalen deze naar onze keukens. Door nauw te luisteren naar de wensen van onze stakeholders, verbeteren wij ook onze dienstverlening. Onze klanten hechten bijvoorbeeld veel waarde aan een korte levertijd. Eén van onze kwaliteitsverbeteringen is dat we de NCS-kleuren uit onze TREND Collection nu altijd op voorraad hebben. Daardoor kunnen we sneller produceren én leveren. Daarnaast ondergaan maatwerkaanvragen een gedegen haalbaarheidscontrole alvorens we de keuken produceren. Zo beperken we het risico op fouten en behalen we een zo hoog mogelijke kwaliteit.

 

Internationale eisen voor de ISO-certificaten

De Internationale Organisatie voor Standaardisatie (ISO) ontwikkelt en publiceert internationaal erkende standaarden voor goede managementsystemen. Bedrijven die hun verantwoordelijkheid voor o.a. kwaliteit en milieu willen beheren, kunnen met behulp van de praktische hulpmiddelen van ISO een passend managementsysteem ontwikkelen.

 
 
 
 

Op basis van een stakeholderanalyse verkrijgt een bedrijf eerst inzicht in wie de belanghebbenden zijn, hoe ingespeeld kan worden op hun behoeftes (kwaliteit) en hoe invloed uitgeoefend kan worden op milieuaspecten in deze organisaties. Daarnaast wordt met een risicoanalyse geïnventariseerd hoe zowel fouten in bedrijfsprocessen (kwaliteit) als gevolgen van bedrijfsactiviteiten op het milieu beheerst kunnen worden.

Milieumanagement

Onze certificering voor ISO 14001 toont aan dat we milieuaspecten op een systematische manier identificeren, prioriteren en deze beheersen en verbeteren. Al jaren nemen we onze verantwoordelijkheid voor de effecten van onze activiteiten op mens en milieu. Zo hanteren we een CO2-neutraal productieproces en verbruiken we minder energie en grondstoffen door over te stappen op duurzame alternatieven. Bijvoorbeeld door te investeren in twee nieuwe kartonverpakkingsmachines. Hierdoor zijn de kartonverpakkingen volledig op maat gemaakt, waardoor het kartonafval wordt gereduceerd. Bovendien verbruiken de machines 85% minder stroom dan hun voorganger. Verder werken we aan een aantal ambitieuze doelstellingen, zoals ons nieuwe leaseautobeleid (volledig elektrisch in 2020) en een circulair keukenproces.

Ontvang onze brochure
Ontvang onze nieuwsbrief