Uw keuken schoonmaken en onderhouden

Zo heeft u lang plezier van een mooie keuken

Onze keukens zijn met de grootst mogelijk zorg geproduceerd, en om ervoor te zorgen dat u jarenlang plezier heeft van een mooie keuken, attenderen wij u graag op onze voorschriften voor onderhoud en gebruik. 

LET OP: op dit moment worden veel desinfecterende middelen gebruikt. Deze bevatten chemische bijtende bestanddelen en zijn derhalve NIET geschikt voor het reinigen van keukenmeubelen.

Download hier

Uw keuken onderhouden

  • Verwijder beschermfolie tijdens of direct na montage.

  • Gebruik voor het schoonmaken van de keukenelementen een mild, in water verdund, liefst ecologisch huishoudschoonmaakmiddel of een keukenreiniger.

  • Gebruik een schone, zachte, niet pluizende, licht vochtige doek.

  • Gebruik geen schuurmiddel, agressieve of industriële schoonmaakmiddelen, meubelpolish of boenwas, sanitairreinigers, schuursponsjes of staalwol en vooral geen stoomreinigers.

  • Laat geen vochtige doek of dweil gedurende langere tijd op de kastbodems of -planken liggen. Zorg ervoor dat er geen water in de naden kan trekken. Maak de keukenelementen met een zachte doek droog.

  • Voorkom overmatige vochtigheid en dampvorming door apparaten zoals waterkokers en koffiezetapparaten onder hangkasten en wandplanken of door een openstaande vaatwasser of oven.

  • Gebruik de afzuigkap tijdens het koken.

  • Plaats nooit hete pannen of voorwerpen direct op het blad, gebruik hiervoor onderzetters.

  • Snijd etenswaren nooit direct op het werkblad, gebruik altijd een snijplank.

Keller Webwinkel Kaste Keukens

Melamine, MDF gelakt en Kunststof ommanteld

Verwijder vlekken zo snel mogelijk. Er zijn substanties die niet meer volledig verwijderd kunnen worden wanneer ze niet onmiddellijk gereinigd worden. Gebruik voor het schoonmaken een in water opgelost milde keuken- of allesreiniger en een zachte doek. Wrijf de gereinigde deurtjes meteen daarna droog met een zachte doek om te voorkomen dat er water in de naden binnendringt.

Onderhoudsvoorschriften keuken

Schoonmaken matte keuken

Hoogglans en ultra mat

Laat vlekken niet indrogen. Verwijder deze meteen met veel water en indien nodig een in water opgeloste milde allesreiniger of groene zeep. Was de zeepresten na het schoonmaken met lauwwarm water af. Zorg dat u een schone doek gebruikt, omdat zand of stof krassen kunnen veroorzaken. Gebruik geen microvezeldoeken of wondersponzen, deze kunnen kleine schurende deeltjes bevatten. Wrijf de deurtjes meteen daarna droog met een zachte doek voor een streeploos effect en om te voorkomen dat er water in de naden binnendringt.

 

Hout en houtfineer

Verwijder vlekken zo snel mogelijk. Er zijn substanties die niet meer volledig verwijderd kunnen worden wanneer ze niet onmiddellijk worden gereinigd. Gebruik voor het schoonmaken een in water opgelost milde keuken- of allesreiniger en een zachte doek of borstel. Wrijf in de richting van de houtstructuur, hierdoor wordt vuil uit de poriën geveegd. Wrijf de gereinigde deurtjes meteen daarna droog met een zachte doek om te voorkomen dat er water in de naden binnendringt.

Houten keuken schoonmaken

uw persoonlijke projectleider

Scharnieren

Het is voldoende als de meest gebruikte deuren of kleppen van de keuken eens per jaar met olie worden behandeld. Een druppeltje olie op het scharnier is genoeg. Gebruik daarvoor conventionele fijne oliën zoals naaimachineolie. Gebruik geen dierlijke vetten. Wanneer de fronten niet meer helemaal in lijn hangen, kunnen de scharnieren eenvoudig bijgesteld worden. Meer informatie hierover vindt u in onze montagehandleidingen

 

Lades

De looprollen van de schuifladen en uittrekbare elementen zijn van hoogwaardig kunststof en mogen niet worden geolied. Om de laden soepel te laten lopen moeten de geleiders vrij worden gehouden van vuil, vooral vuil in korrelvorm moet direct worden verwijderd.

Houten keuken schoonmaken

Ontvang onze brochure
Ontvang onze nieuwsbrief