Onderhoudsvoorschriften

Download een PDF met alle onderhoudsvoorschriften. Download de PDF.

De materialen

Reiniging van kasten, korven en laden

Voor het reinigen van de binnenkant van uw keukenmeubelen gebruikt u gewoon een doek met een in de handel verkrijgbaar vloeibaar doch mild reinigingsmiddel. U veegt de gereinigde vlakken het beste meteen daarna af met een zachte, droge doek om te verhinderen dat er water in de naden binnendringt, wat tot een zwelling zou kunnen leiden.

Houten en gelakte fronten / Gefineerde of gelakte oppervlakken

Het oppervlak van echt houten elementen ontstaat in ettelijke werkfases met beits en lak. De bescherming krijgt het door een hoogwaardige lagenopbouw van blanke lak met grote weestand.

Verwijder vuil zo mogelijk meteen. Vaak is er dan helemaal geen reinigingsmiddel nodig. Om te voorkomen dat u het vuil in de poriën wrijft in plaats van het te verwijderen, borstelt en wrijft u steeds in de richting van de vezel resp. structuur. Stoomreinigers zijn voor het schoonmaken van keukenmeubelen absoluut ongeschikt. Zorg er vooral voor dat nergens water blijft staan, vooral op voegen en onderkanten van deuren.

Kunststof en folie fronten / Oppervlakken met een coating van melaminehars resp. folie

De kunststof oppervlakken van onze meubelelementen bestaan uit een hoogwaardige coating van melaminehars op kwaliteitsspaanderplaat, of van MDF ondermateriaal met polymere folie.
U kunt alle gebruikelijke huishoudsschoonmaakmiddelen nemen die in water oplosbaar zijn. Niet geschikt zijn sanitairreinigers, reinigers met schurende of agressieve inhoudsstoffen zoals salmiak, aceton, nitroverdunning en oplossingen die met tri... of tetra...... beginnen


Massief houten elementen

Ondanks zorgvuldige afwerking en een optimale oppervlakbescherming reageren massief houten onderdelen op sterke klimaatveranderingen met uitzetten en krimpen. Hout is een natuurlijk materiaal. Kleurveranderingen als gevolg van lichtinvloeden zijn ondanks stralenabsorberende lakeigenschappen niet te voorkomen. De ideale luchtvochtigheid bedraagt 45 - 70%. Zorg met luchtbevochtingsapparaten resp. door goed luchten voor een optimaal kamerklimaat. Gebruik ook steeds uw afzuigkap.


Grepen/knoppen

De grepen en knoppen kunt u met normale, huishoudelijke schoonmaakmiddelen reinigen en met een droge doek nadrogen.


Techniek & onderhoud

Scharnieren en deurbeslag

Dankzij de geavanceerde beslagtechniek is het mogelijk functiebeslagen toe te passen die vrijwel geen onderhoud nodig hebben. Het is voldoende als u de meest gebruikte deuren of kleppen eens per jaar met olie behandelt. Een druppeltje olie op het scharnier van het betreffende beslag is genoeg. Gebruik daarvoor conventionele fijne oliën zoals naaimachine-olie. Neem geen dierlijke vetten. De looprollen van de schuifladen en uittrekbare elementen zijn van hoogwaardig kunststof en mogen niet worden geolied.

Vaatwasser

De onderzijde van het werkblad wordt beschermd door de gemonteerde stoomkeerplaat, die bij de vaatwasser hoort. Wacht altijd zo lang als in de gebruiksaanwijzing van uw vaatwasser wordt geadviseerd voordat u de machine opent. Doe de klep in geen geval alleen op een kier open.

Koel- en vrieskasten

Door een magneetband in de deurafdichting is de sluitfunctie gegarandeerd. Condenswatervorming op meubelelementen en ijsvorming binnenin het apparaat waarschuwen u dat de deur van het koelapparaat niet goed sluit. Controleer de positie van de koelkast en justeer de scharnieren van de deur van het apparaat zodanig dat deze goed sluit.

Oven

De hitte die bij het bakken ontstaat, moet naar voren worden afgeleid. Houd de ovendeur gesloten als de oven heet is. Zet het deurtje vooral niet op een kier, omdat stoom en hitte die aan de zijkant naar buiten komen, de kunststof of houten onderdelen kunnen beschadigen.

Waterkokers, koffiezetapparaten en andere kleine apparaten

Bij het verhitten van water onstaat stoom, die in de regel bij waterkokers en koffiezetapparaten tamelijk ongehinderd naar buiten kan. U mag waterkokers en koffiezetapparaten nooit onder meubelelementen zoals lichtlijsten of bovenkasten plaatsen, omdat opstijgende stoom mettertijd beschadigingen veroorzaakt.

Ontvang onze brochure
Ontvang onze nieuwsbrief