Onderhoud en gebruik

Zo heeft u lang plezier van een mooie keuken

Lees onze tips

Onze keukens zijn met de grootst mogelijk zorg geproduceerd, en om ervoor te zorgen dat u jarenlang plezier heeft van een mooie keuken, attenderen wij u graag op onze voorschriften voor onderhoud en gebruik.

  • Verwijder beschermfolie tijdens of direct na montage.
  • Gebruik voor het schoonmaken van de keukenelementen een mild, in water verdund, liefst ecologisch huishoudschoonmaakmiddel of een keukenreiniger.
  • Gebruik een schone, zachte, niet pluizende, licht vochtige doek.
  • Gebruik geen schuurmiddel, agressieve of industriële schoonmaakmiddelen, meubelpolish of boenwas, sanitairreinigers, schuursponsjes of staalwol en vooral geen stoomreinigers.
  • Laat geen vochtige doek of dweil gedurende langere tijd op de kastbodems of -planken liggen. Zorg ervoor dat er geen water in de naden kan trekken. Maak de keukenelementen met een zachte doek droog na het schoonmaken.
  • Voorkom overmatige vochtigheid en dampvorming door apparaten zoals waterkokers en koffiezetapparaten onder hangkasten en wandplanken of door een openstaande vaatwasser of oven.
  • Gebruik de afzuigkap tijdens het koken.
  • Plaats nooit hete pannen of voorwerpen direct op het blad, gebruik hiervoor onderleggers.
  • Snijd etenswaren nooit direct op het werkblad, gebruik altijd een snijplank.


Download hier de voorschriften voor onderhoud & gebruik.

Ontvang onze brochure
Ontvang onze nieuwsbrief