Keukenmaterialen en afwerkingen

Kies het juiste model voor uw budget

Verander het materiaal, maar niet de uitstraling

Bij Keller Keukens heeft u de keuze uit een breed assortiment modellen. Per model, kunnen de toegepaste materialen, afwerkingen en kleuren verschillen. Daarnaast heeft uw modelkeuze sterke invloed op de prijs van de keuken. Ook zaken als onderhoud en levensduur worden hierdoor beïnvloed. Om u te begeleiden bij het maken van de juiste keuze vindt u hieronder een overzicht van de beschikbare materialen en afwerkingen met een korte uitleg. Daarnaast geeft onze prijswijzer inzicht in het effect op de prijs van uw keuken. Zo bent u weer een stap dichterbij het samenstellen van uw persoonlijke keuken.
Meer over de prijswijzer

Prijswijzer Keukenmaterialen afwerkingen

 

Melamine

greeploze keukens greeplijst

Een melamine keukendeur bestaat uit een harde vezelplaat met voor en achter een melamine toplaag. Keller werkt deze rondom af met laser-afkanting. Melamine keukenmodellen zijn er in strakke of kaderdeuren. De houtrepro’s zijn niet van echt te onderscheiden en unikleuren zijn er in oneindig veel varianten. Het grote voordeel van melamine is dat ze onderhoudsarm zijn en aantrekkelijk geprijsd.

Kunststof ommanteld

keukenmaterialen afwerkingen folie kunststof ommanteld

Kunststof ommantelde modellen hebben een MDF basis die, door middel van een vacuüm, 3-zijdig wordt ommanteld met kunststof. Omdat MDF zich perfect leent voor het infrezen van profielen en kaders, is dit type keukendeur verkrijgbaar in veel verschillende modellen.

Hoogglans kunststof

kwaliteit keller keukens hoogglans kunststof

Anders dan kunststof ommanteld, wordt hier een vlakke MDF basis gebruikt. Hier komt een harde, hoogglans toplaag op. Het front wordt afgewerkt met laser-kantenband. Hoogglans kunststof-modellen kunnen geleverd worden in de 9 kleuren uit de Master Collection.

Ultra Mat kunststof

frontmateriaal ultra mat kunststof

Bij een keukendeur in Ultra Mat wordt de MDF basis voorzien van een extreem mat oppervlak. Het bijzondere aan dit type keukendeur is de “soft touch” waardoor het fluweelzacht aanvoelt. Er zijn 4 actuele kleuren verkrijgbaar.

Gelakt MDF

mdf gelakt keukenmateriaal afwerking

MDF keukendeuren worden voorzien van een lak-dragende toplaag. Vervolgens kunnen ze worden voorzien van zijdeglanslak of structuurlak. Bij Keller Keukens heeft u keuze uit 9 modellen en meer dan 1950 kleuren.

Houtfineer

houtfineer keukendeur

Houtfineer geeft uw keuken een warme uitstraling. Bij dit type front wordt een MDF kern voorzien van een dikke laag houtfineer. Ze kunnen vlak of met één of meerdere groeven geleverd worden. Keller Keukens biedt u de keuze uit 4 beitskleuren, of meer dan 1950 lakkleuren. Daarnaast zijn er rustige en ruwe, stoere tekeningen beschikbaar. Uw persoonlijke houten keuken.

Massief hout

frontmateriaal massief houten keuken

Een keukendeur die bestaat uit een massief houten kader en een gefineerd binnenpaneel. Het ideale front voor uw houten keuken. Er zijn verschillende modellen met diverse kaders. Ook hier kunt u kiezen uit grof of fijn hout. Iedere massief houten deur kan geleverd worden in 4 verschillende beitskleuren en meer dan 1950 lakkleuren.

Hoogglanslak

hoogglans gelakte keuken

Met een hoogglansgelakte keuken bereikt u een absolute luxe. Het front is in de basis gemaakt van MDF. Hier komt een lak-dragende toplaag op die wordt afgewerkt met één van 1959 hoogglanslak-kleuren.

 

 

Ontvang onze brochure
Ontvang onze nieuwsbrief