Keukenmaterialen: werkbladen

Welk werkblad past bij uw woonstijl?

Voor ieder aanrecht, een alternatief

Net als keukenfronten, worden ook werkbladen van tal van materialen gemaakt. In verschillende kleuren, afwerkingen en natuurlijk ook prijsklassen. Gelukkig zijn er voor iedere stijl diverse alternatieven beschikbaar. Zo hoeft ook de keuze in aanrechtblad niet in de weg te staan tussen u en uw persoonlijke keuken.

Hieronder treft u een overzicht van de beschikbare materialen en afwerkingen met een korte uitleg. Daarnaast geeft onze prijswijzer inzicht in het effect op de prijs van uw keuken.
Meer over de prijswijzer

Prijswijzer werkblad materialen afwerkingen

 

Laminaat bladen

laminaat HPL werkbladen

HPL (High Pressure Laminate) bladen hebben een kern gemaakt van met hars-geïmpregneerd karton. Daar omheen komt een laag papier met een dessin. Dit maakt het mogelijk om dit type werkblad in tal van kleuren en decors uit te voeren. Hout-, steen- en metaalrepro’s die niet van echt te onderscheiden zijn. De derde, buitenste laag is gemaakt van melamine. Deze werkt niet alleen beschermend, maar zorgt ook voor een glanzende of juist ultramat afwerking. Laminaat werkbladen zijn ook nog eens ideaal in het onderhoud.

Houten werkbladen

keukenmaterialen houten aanrechtblad

Wie van een warme en natuurlijke uitstraling houdt, houdt zeker van een massief houten werkblad. Dit type blad past perfect bij een landelijke keuken, maar werkt ook prima bij een industriële look. Echte houten bladen zijn wel meer poreus en gevoeliger voor krassen.

RVS aanrechtblad

rvs werkblad roestvrij staal

Het RVS aanrechtblad is een klassieker. En niet voor niets. RVS is duurzaam, hittebestendig en uiterst hygiënisch. Tegenwoordig ken men kiezen uit diverse dessins en structuren. Hierdoor past ook een RVS aanrechtblad perfect bij strakke, moderne en industriële keukens.

Natuursteen

natuursteen werkblad keuken

Een natuurstenen blad is perfect voor wie een robuuste keuken wil. Natuursteen is namelijk erg duurzaam. Omdat geen enkel dessin hetzelfde is, is ieder werkblad uniek. Goed onderhoud is bij dit type werkblad wel belangrijk. Afhankelijk van het soort steen is het namelijk iets poreuzer en krasgevoeliger dan bijvoorbeeld composiet.

Composiet

composiet werkblad

Composiet is, zoals de naam al zegt, een samengesteld product. Het wordt vervaardigd uit een mix van kwartsiet en hars. Dit resulteert in een hardere en minder poreuze variant op natuursteen. Omdat het een vervaardigd product is, zijn er tal van dessins om uit te kiezen. Zo past er altijd wel één bij uw woon- en keukenstijl.

Keramiek en porselein

aanrechtblad keramiek porselein

Keramieken, zoals porselein, zijn ook vervaardigde materialen. Door twee elementen samen te voegen en te verhitten ontstaan een hard en slijtvast werkblad. Ook hier zijn tal van dessins te kiezen waardoor het ideaal is voor iedere keukenstijl.

Solid surface

solid surface aanrechtblad

Solid surface is een zeer duurzaam werkblad dat onder andere wordt gemaakt van hars en pigmenten. Hierdoor zijn ze niet alleen in alle kleuren en dessins te krijgen, maar ook in alle vormen. Bijkomend voordeel is dat kleine beschadigingen gemakkelijk zelf te repareren zijn.

Lightbeton en Terrazzo

light beton terrazzo aanrechtblad

Lightbeton bestaat uit een lichtgewicht kern van vezelplaten. Aan de buitenkant wordt de plaat voorzien van echt beton. Het resultaat is het stoere uiterlijk van beton, maar beter verwerkbaar en meer dan de helft lichter. Terrazzo is een vergelijkbaar alternatief. Het is een sierbeton werkblad dat bestaat uit cementgebonden marmerkorrels.

Glas

glas werkblad keuken materiaal afwerking

Glas is ideaal voor de ultra-moderne, strakke keukenstijl. Het is homogeen, watervast en onderhoudsarm. Daarnaast is glas hygiënisch en hittebestendig. Tip: een glazen achterwand geeft uw keuken een personal touch, zoals in deze Granny Chic.

Ontvang onze brochure
Ontvang onze nieuwsbrief