Homepagina

Cobotx levert slimme Cobot aan DKG

In de laatste fase van 2023 heeft DKG, moederbedrijf van Keller Keukens, een belangrijke stap gezet in onze productie door de implementatie van een geavanceerde cobot (een cobot, collaboratieve robot, is een robot die bedoeld is om veilig samen te werken met mensen in een gemeenschappelijke werkomgeving) op de afdeling 'Pick to Light'. Deze robotarm heeft de mogelijkheid om dozen op te pakken en ze nauwkeurig te plaatsen in een kar. Met een indrukwekkende capaciteit van tussen de 800 en 1000 dozen per dag, heeft deze robotarm niet alleen de efficiëntie van ons productieproces verhoogd, maar heeft het ook een impact gehad op de werkomstandigheden van onze medewerkers.

Door de repeterende werkzaamheden over te nemen, heeft de cobot de fysieke belasting voor onze medewerkers aanzienlijk verminderd. Dit draagt vooral bij aan de verbeterde ergonomie op de werkvloer.

De robotarm is geïntroduceerd als een waardevolle aanvulling voor onze medewerkers. Het dient als een verlengstuk van hun capaciteiten, waardoor ze worden ontlast van monotone en zware taken, en in staat worden gesteld om zich te concentreren op taken die meer waarde toevoegen aan ons productieproces.

Door te investeren in geavanceerde technologieën die zowel het welzijn van onze medewerkers als de kwaliteit van onze producten verbeteren, versterken we onze positie en blijven we streven naar duurzaam succes op lange termijn.

DKG en Cobotx

De eerste resultaten van onze samenwerking wijzen op een veelbelovend partnerschap voor lange termijn. Met een gedeeld enthousiasme voor innovatie en groei gaan we samen de uitdagingen voor de toekomst aan.

Afdeling Pick to Light