Homepagina

DKG investeert in modernisering keukenfabriek

Keller Keukens is onderdeel van DKG Groep. De DKG keukenfabriek in Bergen op Zoom behoort met een oppervlakte van 56.000m2 tot één van de grootste van Europa. Om klanten een echt kwaliteitsproduct te leveren wordt er uitsluitend gebruik gemaakt van eersteklas materialen en de nieuwste technologieën.

Om voorop te blijven lopen qua technologie én om de productiecapaciteit af te stemmen op de toenemende vraag, zijn er onlangs diverse investeringen gedaan.

Zaaginstallatie en restplatenmagazijn

In december 2021 is een compleet nieuwe zaaginstallatie in gebruik genomen. Een indrukwekkende lijn met een gekoppeld restplatenmagazijn. Door slimme technologie kunnen enkelstuks onderdelen nu met veel minder zaagverlies geproduceerd worden. Om de capaciteit nog verder op te voeren zijn er twee kantenlijmmachines besteld (levering 2023). Deze nieuwe installaties zijn geschikt voor zowel kleine series als enkelstuks en kunnen zowel laser- als smeltlijmonderdelen produceren. De machines worden gekoppeld aan de bestaande zaaginstallatie.

Zaaginstallatie en restplatenmagazijn

Hoge-/specialekastenlijn

De huidige productielijn voor speciale kasten wordt vervangen door een nieuwe lijn die meer dan het dubbele van de huidige installatie kan produceren. Bijzonder: de eindmontageband wordt zo ergonomisch mogelijk gebouwd, de hoge kasten ‘zakken in de grond’ zodat de bovenkant van de kast eenvoudig afgemonteerd kan worden. Ook deze lijn wordt in 2023 verwacht.

Klimaatinstallatie lakkerij

In december zijn tevens nieuwe klimaatunits geplaatst in de lakkerij waarmee de vochtigheid en temperatuur gedurende alle seizoenen van het jaar constant kan worden gehouden. Deze investering zorgt voor een constante lakkwaliteit doordat het buitenklimaat geen invloed meer heeft op het binnenklimaat. Bijkomend voordeel is dat medewerkers ook ergonomisch werken omdat de temperatuur in de zomermaanden lager blijft dan tot nu toe het geval was.

Klimaatinstallatie lakkerij

Schuur- en stofverwijderingsinstallatie

De klimaatinstallatie is een eerste van drie grote investeringen binnen de lakkerij die de aankomende maanden gerealiseerd gaan worden. In het eerste kwartaal komt er een compleet nieuwe schuur-fladdermachine en in kwartaal twee een-oppervlakte stof-verwijderingsinstallatie voor de vlakspuit- installatie. Alle drie de investeringen zullen vooral bijdragen aan de verbetering van de kwaliteit van gelakte en gebeitste keukens.

Naast de uitbreidingen in de fabriek bouwt DKG in 2021 een compleet nieuw hoofdkantoor in Bergen op Zoom. In 2020 werd al het DKG Inspiration Centre gerealiseerd, een eigentijdse showroom voor business-to-business relaties. Met deze investeringen rondt DKG een periode van vernieuwingen af, die startten na de integratie van Bruynzeel en Keller keukens in 2015. Eind deze zomer viert DKG de feestelijke opening van het totaal vernieuwde bedrijfscomplex.