Homepagina

Trendrapport

Gespot in Milaan!

We nemen u mee naar de Milan Design Week

Wij nemen u mee naar Milaan

Afgelopen maand was het weer zover, Milan design week, het grootste design event in Europa! Met Salone del Mobile – de grootste meubelbeurs én de Eurocucina – dé beurs op keukengebied die elke 2 jaar wordt gehouden.

Bij Keller volgen we de trends op de voet, dus wij konden niet wachten om te zien welke kleuren en stijlen we het komend seizoen kunnen verwachten. Naast de beurs zijn er in de stad events van merken en designers. In deze blog nemen we u mee naar Milaan en laten we je zien wat de interieur- en keukentrends van dit moment zijn.

Kleuren en materialen uit de natuur

Elementen uit de natuur komen op allerlei manieren terug in het design. Zo zien we kleuren van de aarde zoals oker, terra en zand. Daarnaast diverse schakeringen van groen, en blauw. En uiteraard hout, marmer(look) en bovenal de terugkeer van travertin!

Keuren en materialen uit de natuur

Aardetinten zoals oker, terra en zand - Etalage in Brera

‘Het hele district is een kunstzinnige omgeving, waar creativiteit hoogtij viert’

Eurocucina & Salone del Mobile

Hier draait alles om rust & balans; we zien vooral Japandi en Wabi Sabi. Hout, greige, natuursteen & marmers. De aders in het marmer, composiet en keramiek worden weer rustiger. De kleuren in het interieur zijn vooral een pallet van vergrijsde bruintinten en greiges. Het lijnenspel dat we de afgelopen jaren al zagen in hout is nog steeds volop aanwezig en wordt voortgezet in marmers.

Naast prachtig natuursteen en rustige marmers/marmer looks is travertin opvallend veel aanwezig, zowel in zijn traditionele vorm als in prints die bijna niet van echt te onderscheiden zijn. We zagen travertin al langer maar nu konden we er echt niet meer omheen.

Deze veelzijdige steen sluit perfect aan bij de Japandi-stijl die natuurlijk al veel langer aanwezig is en wat we geen trend meer kunnen noemen maar een nieuwe woonstijl.

Eurocucina 2024

Texturen en lijnen

Veel lijnen, ribbels, organische bubbels en structuren. Alles moet voelbaar en vaak ook aaibaar zijn. Dit hebben we dan ook gedaan, je kijkt ook met je handen. Het gevoel wat een bepaald product meegeeft speelt een grote rol in de beleving ervan.

We gaan deze grove structuren terugzien in o.a. behang en gordijnstoffen. Maar ook in keukens, waarbij de ader voelbaar mag zijn of de textuur van een front.

Lijnen en texturen

Spiegelglas en zilver

Zilver, chroom en spiegelglas komen weer terug!

Of het nu standaard spiegelglas is of met een variant in zwart, brons, of met een patroon erin, we zagen diverse varianten.

Spiegelglas

Zona Tortone – het meest trendy stukje Milaan

Hier zien we naast kleuren uit de natuur vooral primaire kleuren en pastels. Ook hier is het thema duurzaamheid verweven in de ontwerpen en concepten. Opvallend veel invloed van ontwerpers uit het Oosten.

Kleur in Zona Tortona

Op zoek naar keukeninspiratie?

Vraag onze brochure aan of bezoek een Keller keukenspecialist!