Homepagina

Keller keukentrends 2022

De wereld is in beweging, en dat zien we terug in de interieur- en keukentrends voor 2022. De komende jaren spelen vooral ontwikkelingen in technologie, lifestyle & gezondheid en duurzaamheid een belangrijke rol in hoe we onze woningen inrichten. In onze nieuwe collectie keukens, kleuren en modellen ziet u dit terug. We zetten onze keukentrends voor 2022 op een rij.

MATERIALEN MET KARAKTER

Natuurlijke materialen, zichtbare texturen

Binnen deze trend halen we materialen van buiten naar binnen. We zoeken weer verbinding met de natuur. Dit vertaalt zich in materialen met een zichtbare (en voelbare) texturen. We kozen daarom voor linnenrvs en baltic graniet als nieuwe trend-decoren. Met deze materialen geeft u diepte en karakter aan uw keukenontwerp.

Nieuw linnen keukenfront

KLEUREN VAN DE AARDE

Verbinding met de natuur

In de trendkleuren van 2022 zien we veel natuurtinten, geïnspireerd door de ‘natural living’ en ‘healthy living’ trends. Hierbij worden natuurlijke materialen en de kleuren van de aarde toegepast, variërend van oker, blauw- en groentinten tot kleibruin. Als nieuwe lakkleuren selecteerden we daarom lentegroenpastelblauwblauwgrijsmosterdgeelzand en cacao.

Liever een andere kleur? Om uw keuken echt een “personal touch” te geven kunt u bij Keller kiezen uit maar liefst 1950 kleuren in mat-, structuur-, zijdeglans- en hoogglanslak.

Kleuren-van-de-aarde

JAPANDI EN WABI SABI

Een mix van Scandinavisch en Japans design

Japandi combineert de Scandinavische en Japanse woonstijl, wat zorgt voor een minimalistisch design dat rust uitstraalt. Zwart en wit worden gecombineerd met pastels en materialen in hout, voor een warme touch. Wij voorspellen: deze trend blijft nog even! Want in de trendrapporten voor 2023 zien we de Wabi Sabi stijl terug, die ook wel Japandi 2.0 genoemd wordt.

Japandi-en-Wabi-Sabi

RETRO: KEUKENS MET EEN CLASSY TOUCH

Stijlen uit de vorige eeuw

We gaan weer naar de jaren ’70. Retro is terug!  Deze stijl die begon in de mode, zet zich door in de interieurtrends. Fronten in klassieke houtdecoren, vergrijsde blauw- en groentinten gecombineerd met marmer en koper geven het keukenontwerp een classy retro touch. Met onze twee nieuwe warme, rijke modellen in kastanje en walnoot creëert u een mooie modern-klassieke keuken.

Retro-keuken-Keller

TECHNOLOGIE: ‘SMART MATERIALS’

Innovatieve keukenmaterialen

Bij technologie denken we al snel aan apparatuur en gadgets in de keuken, maar ook bij plaatmaterialen wordt innovatieve technologie toegepast. Nieuw in ons assortiment is Fenix®, een ‘smart’ front met bijzondere eigenschappen. Het is extreem mat, voelt zacht aan én is volledig fingerprint-proof. Door de speciale (nano)technologie kunnen bovendien kleine krasjes door middel van verwarming worden hersteld.

DUURZAAMHEID

Keukens met aandacht voor people, planet en prosperity

Eigenlijk willen we dit geen trend noemen. Bij Keller is maatschappelijk verantwoord ondernemen al jaren een belangrijk speerpunt. Onze keukens worden al sinds 2017 CO2-neutraal geproduceerd. Bij alle keuzes die we maken houden we rekening met het effect op mens en milieu. En we blijven continu zoeken naar nieuwe, innovatieve manieren om onze producten en processen nog duurzamer te maken.