Homepagina

Samenwerking Avans Hogeschool & DKG

Lees meer

Avans Multidisciplinary eXperience

In het kader van AMX (Avans Multidisciplinary eXperience), een projectweek waarin studenten van verschillende opleidingen aan een actuele casus van een bedrijf werken, was DKG, moederbedrijf van Keller Keukens, afgelopen week trotse gastheer van een enthousiaste groep tweedejaars studenten van de Avans Hogeschool. Lisa van Hoof, duurzaamheidscoördinator van DKG, ontving deze groep jonge mensen op het bedrijf in Bergen op Zoom.

Duurzaamheid is een van de strategische pijlers van DKG, dus een super belangrijk en actueel thema binnen het bedrijf. Wat is duurzaamheid? Hoe kunnen we dit borgen in het DNA van de organisatie en daarbij de bewustwording & transitie op dit gebied versnellen? Allemaal dagelijkse kost bij DKG, vandaar de keuze voor dit belangrijke thema.

De Avans studenten, afkomstig uit Accountancy, Commerciële Economie, Resource Management, Social Work, Finance & Control en HRM moesten voor deze opdracht eerst de 17 duurzaamheidsdoelstellingen (SDG's) onderling verdelen én de term duurzaamheid definiëren. Vervolgens in vier groepen van vier 100 ideeën verzamelen en uit die 400 ideeën er 3 omzetten naar een concept.

Uit die 3 concepten koos DKG één thema per groep: Vernieuwend waterbeleid, Vrouwen in strategische posities, Duurzaam gedrag belonen & Sportwelzijn op het werk. Elke groep gaf hun eindpresentatie met mooie visies en een implementatieplan.

Naast het presenteren van hun thema’s kregen de studenten nog een een kijkje in de keuken van DKG in de vorm van een rondleiding door de fabriek en door het DKG Inspiration Centre, waar ze de producten van DKG in het echt konden zien en kennis konden nemen van de stappen die DKG al heeft gezet op het gebied van duurzaamheid.

DKG is trots op de samenwerking met Avans Hogeschool. Het helpen en begeleiden van jonge mensen, de toekomst van elk bedrijf, sluit naadloos aan op het MVO beleid van DKG.