Homepagina

BunkerToren in Eindhoven

Lees meer over dit project

Project BunkerToren: 127 Keller keukens

De renovatie van de BunkerToren is een feit. Begin dit jaar zijn er in het iconische gebouw in Eindhoven 127 huurwoningen gerealiseerd door Pensioenfonds Rail & OV. De toren is in ere hersteld, waarbij Keller alle 127 huurappartementen mocht voorzien van een stijlvolle keuken die past bij dit moderne project in een van de bruisende steden van Brabant.

Nieuw leven voor de BunkerToren

In 1965 ontwierp Huig Maaskant, bekend van het ontwerp van de Euromast in Rotterdam en de Scheveningse Pier, de Bunker wat dé nieuwe plek voor studenten zou worden. Het massief, betonnen gebouw was meteen een iconische verschijning in het straatbeeld van Eindhoven. Dat de Bunker in heel Eindhoven bekend is, is dan ook niet zo vreemd. Na jaren gebruikt te zijn als uitgaanscentrum voor jongeren en studenten, werd het in 2017 tijd om de deuren te sluiten. Het pand was vervallen en toe aan grondig onderhoud. In 2019 begon de sloop, waarbij de basis bleef staan. Het is tijd om de BunkerToren nieuw leven in te blazen. Zo wordt de Bunker in ere hersteld en gaat het functioneren als hét stadscentrum waar wonen, werken en ontspannen samenkomen.

BunkerToren Eindhoven
Bunkertoren keller keukens project

High-end uitstraling

Het volledige project heeft een high-end uitstraling, waarbij je bijna letterlijk met je hoofd in de wolken woont. De huurappartementen zijn voorzien van een Ultramat zwarte Keller keuken met een Easy Clay blad. Er is rekening gehouden met de verschillende appartement indelingen voor de keukenontwerpen. Zo zijn er keukens met een nis geplaatst, maar ook keukens waar zowel lage als hoge kasten zijn gecombineerd. De donkere kleur van de keukens past perfect bij het stoere aanzicht van de toren. Naast de huurappartementen op de 5e tot en met de 22e verdieping, zijn er in de toren ook koopwoningen, horeca en kantoorpanden aanwezig. Kortom, Eindhovens trots waar wij ons steentje aan bij mochten dragen.

bunkertoren keller projectkeukens