Homepagina

Leven in Lankforst in Nijmegen

Lees meer over dit project

Duurzame keukenrenovatie

Voor het project Leven in Lankforst te Nijmegen is er gekozen voor een duurzame manier van renoveren, namelijk het circulaire keukenproces van Keller Keukens. Bij het project zijn in totaal 72 keukens vervangen voor nieuwe exemplaren, waarbij de oude onderdelen gebruikt worden als grondstof voor een nieuw product. In samenwerking met Woningcorporatie Woonwaarts, en aannemers KlokGroep en Hagemans is het project gerealiseerd.

Leven in Lankforst Nijmegen

De aanleiding voor de renovatie van de woningen in Nijmegen is het nieuw leven inblazen van de wijk Lankforst. Carel Hagemans, directeur Hagemans: “Dat wij samen kunnen bouwen en onderhouden, is duidelijk. We willen met de naam Leven in Lankforst laten zien dat ook alles daaromheen belangrijk is. Niet alleen de stenen en de techniek, maar vooral ook de mensen die in de buurt leven”. In totaal omvat het project 120 bestaande maisonnettewoningen, verdeeld over vijf woonblokken. Een van deze gebouwen is getransformeerd, oftewel hoog-gerenoveerd zoals KlokGroep het omschrijft. Hierbij zijn 72 oude keukens vervangen voor nieuwe.

Dit proces is volledig circulair verlopen. Dit houdt in dat oude keukens volledig worden gedemonteerd, onderdelen worden gesorteerd en vervolgens worden verwerkt tot grondstoffen die opnieuw de economie in gaan. De oude spaanplaten keukenkasten leveren we terug aan onze leverancier die hier weer nieuwe platen van produceren. Het vervangen van de oude keukens en de volledige renovatie dragen bij aan het speerpunt maatschappelijk verantwoord ondernemen, maar zeker ook het woonplezier- en gemak van de bewoners. “Bijvoorbeeld een nieuwe keuken en nieuw sanitair geven mensen meer een gevoel van beter wonen dan als alleen kozijnen vervangen worden”, voegt Carel toe.

Keller circulaire keukens in Lankforst Nijmegen

Bij het project Leven in Lankforst is gekozen voor het keukenfront Elba, waarbij de huurders zelf de keuze hadden uit een vooraf samengesteld keuzepakket passend bij de uitstraling van het renovatieproject. Hierbij kon gekozen worden uit een breed assortiment fronten, werkbladen en grepen. We kijken terug op een mooi project met een fijne samenwerking.