Keukenopstellingen

Keukens zijn er in tal van vormen, maten en opstellingen

Uw keukenopstelling

Hoe de meest ideale keukenopstelling er voor u uitziet hangt af van de ruimte die u hiervoor beschikbaar heeft. Daarnaast wilt u bij het ontwerpen van uw keuken natuurlijk rekening houden met uw smaak, comfort en kookgemak. Keukens zijn beschikbaar in tal van vormen en maten. We hebben een aantal basisopstellingen voor u op een rij gezet, die u begeleiden in het samenstellen van de keukenopstelling die het best bij u past.

Rechte keukens

Er is een rechte keuken voor iedere woning en interieurstijl. Bent u een kookliefhebber met weinig ruimte? Een rechte keuken past eenvoudig in kleine en smalle ruimtes, zonder dat het ten koste gaat van de uitstraling of het kookgemak. Heeft u juist een grote, open keuken? Dan komt een uitgebreide, rechte keukenopstelling met brede kasten en korven perfect tot zijn recht.

Lees meer over rechte keukens →

Rechte keuken

Hoekkeuken

Hoekkeukens

Hoekkeukens kunnen een ruimte optimaal benutten. In de basis bestaat een hoekkeuken uit twee rechte zijden die samen één geheel vormen. Er ontstaat dan een L-vorm en daarom wordt een hoekkeuken ook wel een L-opstelling genoemd. De opstelling wordt geprezen om haar efficiëntie. Een hoekkeuken biedt namelijk veel werk- en opbergruimte en toch korte loopafstanden, dus u heeft alles binnen handbereik.

Lees meer over hoekkeukens →

Keukens met een kookeiland

Steeds meer mensen zijn gecharmeerd van keukens met een keukeneiland. Deze ruime keukenopstelling vormt namelijk niet alleen het middelpunt van culinaire inspanningen, maar ook van ontmoeting én design. De keuken met kookeiland kent diverse varianten, zoals een keuken met een spoeleiland, keukeneiland of het schiereiland.

Lees meer over keukens met een kookeiland →

Keuken met kookeiland

Parallelkeukens

Parallelkeukens

Parallelkeukens lenen zich vooral voor kleinere ruimtes. In oudere huizen komen we deze keukenopstelling dan ook vaak tegen. Zoals in jaren ’30 woningen, die nog niet de open indeling hebben die we tegenwoordig veel zien. Maar ook moderne huizen met een uitbouw zijn bijzonder geschikt voor de parallelopstelling. Benieuwd of een keuken in parallelopstelling bij u past?

Lees meer over parallelkeukens →

U-Keukens

Bij de meeste U-keukens zijn drie rechte zijden tegen een wand geplaatst. Tegenwoordig kent de U-keuken echter meerdere varianten en nuances. Zo kunt u ervoor kiezen om één van de zijden "vrijstaand" te plaatsen. Hier kunt u bijvoorbeeld extra kastruimte of een zitplaats creëren.

Meer over U-keukens →

U-keuken opstelling

Ontvang onze brochure
Ontvang onze nieuwsbrief