Hoekkeukens

De ideale keukenopstelling om een ruimte optimaal te benutten

Benieuwd naar de talloze mogelijkheden van een hoekkeuken? In de basis bestaat een hoekkeuken uit twee rechte zijden die samen één geheel vormen. Er ontstaat dan een L-vorm en daarom wordt een hoekkeuken ook wel een L-opstelling genoemd. De keukenopstelling wordt geprezen om haar efficiëntie. Een hoekkeuken biedt namelijk veel werk- en opbergruimte en toch korte loopafstanden waardoor u alles binnen handbereik heeft. Dat maakt een hoekkeuken een zeer populaire keukenopstelling.
 

Voordelen van een hoekkeuken

Kleine hoekkeuken

Grote, uitgebreide hoekkeuken

Hoekkeukens hebben de ideale vorm om een ruimte optimaal te benutten. Een hoekkeuken wordt tegen twee wanden geplaatst, dus in een hoek van de ruimte. Het voordeel hiervan is dat een hoekkeuken minder ruimte inneemt dan bijvoorbeeld een U-opstelling. Maar dankzij het grote werkblad biedt een hoek- keuken toch voldoende werkruimte om heerlijke gerechten te bereiden. Wilt u een mooie keuken maar heeft u weinig ruimte? Dan is een hoekkeuken dus de ideale keukenopstelling. Heeft u ook te weinig ruimte voor een eettafel? Vervang dan één zijde onderkasten door bovenkasten en richt hieronder een zitplaats in. Zo verliest u geen werk- of opbergruimte en kunt u toch comfortabel in uw keuken zitten.

Ook grote, open ruimtes lenen zich voor een mooie hoekkeuken. U kunt een hoekkeuken namelijk geheel volgens uw persoonlijke wensen zo uitgebreid maken als u zelf wilt. U kunt er zelfs voor kiezen om de hoekkeuken uit te breiden met een keukeneiland. Dit biedt weer nieuwe mogelijkheden. Kies bijvoorbeeld voor een keukeneiland met een sfeervolle bar. Uw gezinsleden schuiven hier gezellig aan terwijl u het avondeten voorbereidt. Heeft u liever meer kastruimte? Dan kunt u in plaats van een bar juist extra keukenkasten toepassen in het eiland.

 

Hoekkeuken in klassieke woonstijl

Hoekkeuken in landelijke woonstijl

Hoekkeuken met trendy gouden kraan en spoelbak

Hoekkeuken in uw favoriete woonstijl

Hoekkeukens zijn beschikbaar in diverse stijlen. Er is dus altijd een hoekkeuken die bij uw persoonlijke smaak past. Heeft u een klassiek interieur? Het assortiment van Keller omvat tal van modellen, kleuren en afwerkingen waarmee u de klassieke woonstijl eenvoudig in uw keuken laat terugkomen. Pas typisch klassieke invloeden in uw hoekkeuken toe, zoals (donker) hout, rijke stoffen en decoratieve sierlijsten. Kies bijvoorbeeld voor het massief houten kadermodel Bredevoort voorzien van luxe, brede handgrepen. Met een rijk en uitbundige bloemenbehang versterkt u het klassieke karakter van luxe en weelde. Maak uw klassieke hoekkeuken nóg persoonlijker met nostalgische accessoires zoals erfstukken en oude serviezen. Meer over klassieke keukens

De laatste trends in uw hoekkeuken

Past u graag de laatste trends toe in uw interieur? Dat kan ook in uw hoekkeuken. Waar u vroeger bijvoorbeeld slechts keuze had uit een tweeknops of een éénhendel mengkraan in chroom, kunt u vandaag de dag eindeloos combineren met diverse kleuren en designs. Wat dacht u van een kokendwaterkraan in een gouden uitvoering, voorzien van een bijpassende spoelbak? Dan geeft u uw hoekkeuken pas écht een eigentijdse draai. Daarnaast heeft u de mogelijkheid uw gehele keuken of een detail ervan uit te voeren in de kleurtrend van dit moment. Onze snel wisselende trendcollectie, ontwikkeld door interieurdesigners, staat altijd garant voor een actueel en eigentijds kleurenpalet.
Meer over keukenkleuren

 

Hoekkeuken in romantische boerderijsfeer, landelijke woonstijl

Hoekkeuken houten keukenfront

Hoekkeuken composietsteen werkblad en apparatuur

Geef uw hoekkeuken een personal touch

Naast smaak bepaalt ook uw persoonlijke (leef)situatie wat u belangrijk vindt in uw keuken. Houdt u van koken? Dan heeft u vast een uitgebreid assortiment aan kruiden, voorraadpotten en pannen, in allerlei vormen en maten. De hoek in een hoekkeuken lijkt een lastig punt, maar een hoekonderkast voorzien van een draaiplateau biedt u juist een ideale opbergruimte voor al uw kookgerei. En bent u geïnteresseerd in de nieuwste technologieën? Dan past hypermoderne Home Connect apparatuur perfect in uw persoonlijke keuken. U ontvangt bijvoorbeeld een melding op uw smartphone als de oven klaar is met voorverwarmen of als de deur van de vriezer te lang heeft open gestaan.

Uw hoekkeuken binnen uw budget

Door te spelen met materialen, afwerkingen en accessoires is het altijd mogelijk om binnen uw budget een mooie hoekkeuken samen te stellen. Wilt u bijvoorbeeld graag een houten hoekkeuken met een warme, romantische sfeer? Door uw keukenfronten uit te voeren in realistische houtrepro’s in plaats van echt hout, verlaagt u de prijs van uw keuken zonder afbreuk te doen aan haar natuurlijke uitstraling. Een aantrekkelijke tussenweg zijn gefineerde keukenfronten, met een kern van MDF voorzien van een houten toplaag. En wilt u liever een krasvrij werkblad van composietsteen in plaats van kunststof of natuursteen? Dat kan, maar dat kost iets meer.

 

Past een hoekkeuken perfect bij uw persoonlijke wensen?

Download dan onze brochure voor meer inspiratie of maak een afspraak bij één van onze Keller keukenspecialisten voor persoonlijk advies.

 

Ontvang onze brochure
Ontvang onze nieuwsbrief