U-keukens

Een grote, open keukenopstelling vol extra mogelijkheden

Iedere woning verdient een mooie, unieke keuken… volledig afgestemd op de beschikbare ruimte én de persoonlijke wensen en smaak van de bewoner. Heeft u een grote, open keukenruimte? Dan is een U-keuken misschien iets voor u.

U-keuken keukenopstelling

Wat is een U-keuken?

Een U-keuken is opgebouwd uit drie rechte zijden. Samen vormen deze drie elementen één geheel en, zoals de naam van de keukenopstelling al doet vermoeden, ontstaat er dan een U-vorm. In de traditionele opstelling van een U-keuken, is iedere zijde tegen een wand geplaatst. Maar de U-keuken kent tegenwoordig meerdere varianten en nuances. Als de ruimte het toelaat kunt u ervoor kiezen om één van de zijden los in de keukenruimte te plaatsen. Hier kunt u bijvoorbeeld extra kastruimte of een zitplaats creëren. We spreken dan alleen niet meer van een U-keuken, maar van een keuken met een schiereiland.

Grote, open U-keukens

Omdat een U-keuken in de basis al veel ruimte inneemt, is deze keukenopstelling vooral geschikt voor grote, open keukenruimtes. De U-keuken bestaat immers uit 3 rechte zijden. In kleine(re) of gesloten keukenruimtes zou dit erg krap ogen en te weinig bewegingsruimte bieden. In grote, open keukenruimtes biedt de U-vorm juist extra mogelijkheden ten opzichte van andere keukenopstellingen. Met drie zijden aan werkblad heeft u voldoende plaats voor een grote spoelbak en een stoer 5-pits fornuis. Of maak van één zijde een complete kastenwand vol opbergruimte en luxe inbouwapparatuur. Dé droom van iedere kookliefhebber!

 

U-keuken keukenopstelling

Waar moet u op letten?

Aangezien u binnen de U-vorm gaat koken en leven, is het belangrijk om minimaal 1,50 meter ruimte open te laten. Op deze manier creëert u niet alleen voldoende werkruimte voor uzelf, maar ook voor uw partner of kinderen als zij ondertussen iets te drinken willen inschenken.

Bovendien maakt u het zo mogelijk om zonder problemen meerdere keukenkasten tegelijk te openen. Ideaal wanneer u de oven al geopend heeft maar uw ovenwand nog gauw uit de ladekast moet pakken.

 

Maak van uw U-keuken uw persoonlijke droomkeuken

Is een U-keuken dé ideale keukenopstelling voor uw huis? Dan wilt u daar natuurlijk ook uw individuele wensen en smaak in verwezenlijkt zien. Bij Keller vindt u altijd uw favoriete model, kleur en afwerking om uw persoonlijke droomkeuken te realiseren. Lees hier hoe u in 4 stappen uw persoonlijke droomkeuken samenstelt.

De ideale indeling van uw U-keuken

De ideale indeling van een U-keuken verschilt per persoon. Dat hangt af van uw persoonlijke invulling aan 3 essentiële keukenkenmerken: ergonomie, opbergruimte en comfort. Als u deze punten in ogenschouw neemt bij het indelen en inrichten van uw U-keuken, realiseert u een keuken die perfect bij uw kook- en woonwensen past.

Ergonomie

U-keuken ergonomie inrichten

Opbergruimte

U-keuken opbergruimte hoekonderkast draaiplateau

Comfort

U-keuken Comfort persoonlijke keuken

Een keukenindeling waar goed over nagedacht is, verhoogt uw werk- en kookgemak. Creëer logische werkzones, zodat alles goed bereikbaar is én op de plek staat waar u het nodig heeft. U legt hierdoor minder afstand af in uw keuken en werkt daardoor ergonomischer. Hoe pakt u dit aan? Door logisch na te denken over hoe u uw keuken gaat gebruiken. Zorg er bijvoorbeeld voor dat de korven waar u uw pannen bewaart vlakbij de kookplaat geplaatst zijn. En berg uw servies op in keukenkasten die zich dicht bij de vaatwasser bevinden.

Het optimaal benutten van de opbergruimte in uw keuken kan een echte uitdaging zijn. Keller keukens zijn niet alleen mooi van buiten, maar ook van binnen. Met mooie lade- en korfindelingen, handige afvalsystemen en slimme opbergsystemen kan alles overzichtelijk opgeborgen worden. Ook in uw U-keuken. In de twee hoekkasten kan met het Le Mans systeem bijvoorbeeld veel ruimte gecreëerd worden die anders onbenut blijft. Dankzij het slimme ontwerp draaien de plateaus onafhankelijk van elkaar naar buiten en kunt u overal gemakkelijk bij.

Graai niet langer diep in uw besteklade, maar kies voor het gemak van volledig uittrekbare lades. In één oogopslag heeft u overzicht op de inhoud van de lade en kunt u eenvoudig overal bij. Daarnaast dragen praktische bewegingstechnologieën, zoals TIP-ON techniek en SERVO-DRIVE, bij aan uw werkcomfort. Uw keukenfronten worden moeiteloos geopend door zachtjes op het front te duwen met uw hand, knie, heup of voet. Ideaal als u uw handen vol heeft. En dankzij geïntegreerde demping is het sluiten altijd zacht en geruisloos.

 

Past een U-keuken perfect bij uw persoonlijke situatie?

Bekijk onze keukengalerij voor meer inspiratie of bezoek één van onze Keller keukenspecialisten voor persoonlijk advies.

 

Ontvang onze brochure
Ontvang onze nieuwsbrief