Moederbedrijf DKG behaalt niveau 5 op de CO2-prestatieladder
DKG (het moederbedrijf van Keller Keukens) heeft als eerste Nederlandse keukenfabrikant het hoogste niveau op de CO2-Prestatieladder behaald. Daarmee zijn we voorloper op het gebied van duurzame initiatieven in de keukenbranche.
De CO2-Prestatieladder is hét meetinstrument voor overheden en grote bedrijven. Hoe hoger het niveau hoe duurzamer het bedrijf. Met het behalen van niveau 5 toont DKG aan dat zij niet alleen de nodige stappen hebben gezet voor de reductie van CO2-uitstoot binnen het eigen bedrijf maar ook voor de gehele keten.
Samen werken aan een circulaire economie
Dat duurzame initiatieven zoals deze steeds belangrijker worden komt mede door de ambitie van de Nederlandse overheid. Zo willen zij in 2050 een volledig circulaire economie realiseren. Om dit waar te maken moeten duizenden kleine én grote bedrijven in de bouw- en vastgoedsector omschakelen naar een nieuwe manier van werken.
Deze omschakeling vergt tijd. Vandaar dat DKG al jaren CO2-bewust aan het handelen is. Zo behaalde het bedrijf in 2021 niveau 3 op de CO2-Prestatieladder. Daarmee toonde het bedrijf aan werk te maken van het verminderen van CO2-uitstoot binnen de eigen organisatie. Met het behalen van niveau 5 op de CO2-Prestatieladder bewijst DKG ook dat er binnen de gehele keten stappen zijn gezet om de uitstoot te verminderen.
Circulaire keuken
Een mooi voorbeeld is de ontwikkeling van de circulaire keuken. Zo is DKG al enkele jaren bezig om de doelstellingen van de Nederlandse overheid, om in 2030 voor 50% een circulaire economie te hebben en in 2050 zelfs 100%, te halen. En dit lukt niet door stil te blijven zitten.
Als marktleider in de branche wil DKG het goede voorbeeld geven door hét verschil te maken en klaar te zijn voor de toekomst. Zo is het binnen de projectmarkt al mogelijk om, middels het circulaire keukenproces, reststoffen te hergebruiken voor nieuwe grondstoffen ter productie van keukens.