Een mooie keuken in een kleine woning. Is dat mogelijk? Herkent u dit? U ziet de mooiste keukenopstellingen voorbij komen in woonbladen, brochures en op websites, en denkt: is dit mogelijk voor mij?

Wanneer u een kleine woning of appartement heeft, of gewoon weinig ruimte ter beschikking heeft, dan denkt u misschien al snel dat dit niet het geval is. In deze blog geven wij u tips over hoe u het maximale uit uw keuken haalt wanneer de ruimte beperkt is.

Kleuren en licht

Door op een slimme manier gebruik te maken van kleuren, wordt de illusie gewekt dat een ruimte groter is dan deze in werkelijkheid is. Kies daarom voor een keuken in een lichte kleur. Dit effect wordt versterkt door een donkere vloer toe te passen, en de muren eveneens een lichte kleur te geven. Vergeet ook niet om ervoor te zorgen dat de keuken goed verlicht is, een donkere ruimte oogt immers veel kleiner.

Ontwerp

Ook de keuze van de keukenfronten kan bijdragen aan het aanzicht van uw keuken. Creëer bijvoorbeeld een rustig beeld met strakke, greeploze fronten. Keller keukens zijn greeploos verkrijgbaar; niet alleen horizontaal maar ook verticaal. De standaard greeploze keuken wordt voorzien van een greeplijst. Wilt u liever helemaal geen greep of greeplijst? Ook dit is mogelijk door gebruik te maken van de Tip-On techniek.

Keller kleine keuken met korven

Indeling

Rechte keukens bieden uitkomst voor de kookliefhebber met weinig ruimte. Een rechte keuken neemt minder plaats in, omdat deze slechts tegen één wand gemonteerd wordt. Alle Keller keukens zijn ontworpen volgens het Raster 130 principe, waarbij de verticale maatvoeringen zijn opgebouwd uit veelvouden van 130 mm. Dit resulteert in een strakker design met fraaie lijnen en een werkhoogte van 942 mm voor optimaal comfort. De kasten zijn hoger, en de plint is juist minder hoog, waardoor er 5,7% meer kastinhoud en dus extra bergruimte ontstaat.

Kies bij de inrichting voor korven in plaats van deuren en carrousel kasten om uw kasten zo slim mogelijk te delen. Een kleine keuken kan daarnaast optimaal worden benut door in de hoogte te werken. Denk hierbij aan planken of extra hoge bovenkasten.

Inrichting

Heeft u een open keuken? Dan heeft u de mogelijkheid de keuken bij uw woonkamer te betrekken, waardoor uw keuken een meer centrale rol binnen het huis krijgt. Stem kleuren en materialen in woonkamer en keuken op elkaar af en laat vloeren doorlopen. Dit zorgt voor eenheid en maakt de ruimte optisch groter. Zo is het niet langer meer alleen een vertrek waar het eten wordt bereid, maar een plek waar je met vrienden en familie kunt ontspannen, die onderdeel is van het interieur én die gezien mag worden!

Keller kleine keuken in lichte kleuren

Onze dealers helpen u graag bij het kiezen van een keuken die past bij uw woonstijl.

Binnen onze vier keukenstijlen is er altijd een ontwerp dat past bij uw smaak, ruimte en budget. Onze aanbevelingen voor een mooie, kleine keuken:
Modern: Pure Basic / Geo Graphic / Northern Nature
Klassiek: Granny Chic
Landelijk: Natural Basic
Industrieel: Brooklyn Brick

Vraag eenvoudig onze inspiratiebrochure aan en vind dé inspiratie voor het samenstellen van uw persoonlijke keuken. Of vind een dealer bij u in de buurt voor een advies en offerte op maat.