Ontstaan in de jaren ’30 en nog steeds actueel: Scandinavisch design. Deze minimalistische woonstijl waarin ruimte en licht centraal staan laat het hart van menig interieurliefhebber sneller kloppen. Ook in de keuken past deze woontrend prima. Lees meer over de kleuren en materialen voor het samenstellen van uw Scandinavische keuken.

De Scandinavische keukenstijl

De Scandinavische keukenstijl kent zijn oorsprong omstreeks 1930. Tijdens de Stockholm Exhibition ontstond een nieuwe designtrend die niet meer weg te denken is: Scandinavisch design. Deze sobere stijl is het resultaat van gebrek aan licht en een tekort aan materialen. Omdat het Hoge Noorden periodes kent met weinig zonlicht, zien we in deze woonstijl voornamelijk lichte kleuren terug. Door het gebrek aan materiaal tijdens de oorlog, moesten ontwerpers innovatief zijn bij het maken van producten. Dit leidde tot typische designkenmerken als smalle poten, dun plaatmateriaal gemaakt van natuurlijke materialen en de afwezigheid van uitbundige versieringen.

Door deze kenmerken op de juiste manier toe te passen creëert u een mooie Scandinavische keuken. Denk bij keukenkleuren vooral aan wit. Om de keuken contrast te geven zijn pastelkleuren zoals zachtroze, lichtblauw of surfgroen leuke details, maar een zwart accent kan ook. Met strakke keukenfronten behoudt u het kenmerkende minimalisme. Combineer het geheel met accessoires van natuurlijke materialen als hout, leer en textiel om uw persoonlijke Scandinavische keuken af te maken.

GL5100 ijs Zijdeglans scandinavische keuken

Door de witte fronten te combineren met een natuurlijk houten werkblad benadrukt u de Scandinavische stijl van uw keuken. Daarnaast zorgen deze natuurlijke elementen voor een warme uitstraling van uw keuken.

Briljant wit Elba gewassen eiken scandinavische keuken

Met pasteltinten tegen de wanden en bovenkasten in houtrepro creëert u een Scandinavische keuken. Het fris grijze werkblad en de zwarte barkrukken voegen contrast toe.

Uw persoonlijke keuken

Naast de basiskenmerken van een Scandinavische keuken zijn er verschillende manier om deze een personal touch te geven. Denk aan keukenelementen in uw favoriete kleur, of fronten in een afwerkingen die beter passen bij uw persoonlijke leefsituatie. Met een uitgebreid assortiment modellen, kleuren en afwerkingen heeft u bij Keller alle mogelijkheden om uw keuken persoonlijk te maken. Ga voor een vrijblijvend advies langs bij één van erkende Keller dealers. Daar helpen vriendelijke, vakkundige keukenspecialisten u met de (technische) details, adviseren ze u bij het maken van keuzes en realiseren ze samen met u uw Scandinavische keuken.

Vind een erkende Keller dealer bij u in de buurt.