Een grote open leerkeuken voor groot en klein op basisschool De Kleine Planeet.

In samenwerking met de Keukengasten leverde Keller deze maand een heel bijzondere keuken: een grote open leerkeuken voor basisschool De Kleine Planeet in Deventer. De keuken bestaat uit een keukeneiland voor de leraren én een volledig op maat gemaakt keukeneiland voor de leerlingen. Leren was nog nooit zo leuk!

Op basisschool De Kleine Planeet gaan theorie en praktijk hand in hand. Natuurlijk is leren uit boeken belangrijk, maar de school vindt dat hun leerlingen ook moeten ervaren wat je met die kennis kunt doen. Bovendien staat het ontwikkelen van creatieve vaardigheden en persoonlijke talenten voorop. Waar kan dat nu beter dan in een echte maatwerkkeuken?

Met het veelzijdige Keller assortiment kon het keukenontwerp moeiteloos voor de leerlingen op maat gemaakt worden. Speciaal afgestemd op de lengte van de kinderen, ontwikkelden we met de Keukengasten een laag schiereiland. Daarbij is bewust gekozen voor een composietstenen werkblad. Dat heeft niet alleen een mooie, strakke uitstraling maar is ook onderhoudsvriendelijk én kan het tegen een stootje. De keuken moet uiteraard een veilige leeromgeving zijn. Daarom is de keukenkraan in het ‘kindereiland’ afgesteld op een veilige, maximale temperatuur.

De maatwerkkeuken staat garant voor een prachtige leer- en kookomgeving voor kinderen. Een deel van de gebruikte ingrediënten wordt overigens door de kinderen zelf verbouwd. De Kleine Planeet beschikt namelijk over een moestuin, waar de leerlingen bijvoorbeeld leren om groente en fruit te verbouwen.

Kijk voor meer informatie op www.keukengasten.nl of www.dekleineplaneet.nl

Keller keuken kookeiland kinderen
Keller keuken kookeiland voor kinderen artist impression