Het opnemen van huurderskeuzes was tot voor kort een moeizaam en ingewikkeld proces. Met de keukenconfigurator is dit verleden tijd! Stappen die normaal afzonderlijk worden doorlopen, kunnen met de keukenconfigurator in één keer worden geregeld. Samen met woningcorporatie WonenBreburg voerden we onlangs een pilot uit. Adnan Kolasinac van WonenBreburg vertelt: “De keukenconfigurator werkt goed. De pilot verliep boven verwachting.”

keuken-configurator-planner-3d-tekening

Voor huurders is het samenstellen van een nieuwe keuken een leuk moment. Voor woningcorporaties is dit echter geen eenvoudig proces. Wanneer alle keukens in een bepaalde woonwijk aan vervanging toe zijn, komt daar van alles bij kijken. Met tal van kleuren, grepen en werkbladen zijn er haast ontelbaar veel mogelijkheden. Bovendien moeten alle individuele huurderskeuzes worden opgenomen, ingevoerd, besteld en geleverd. Hoe kan dit proces, voor de huurder én de corporatie, nu zo aangenaam mogelijk worden ingericht?

Huurderskeuze made easy

In samenwerking met WonenBreburg bedacht Keller een manier om de opname van huurderskeuzes naar een hoger niveau te tillen; met de keukenconfigurator. De kracht van Keller ligt in het creëren van maatwerkoplossingen. Keller stemde de keukenconfigurator volledig af op het assortiment dat WonenBreburg haar bewoners biedt. Na een korte training konden de opzichters begin november met de Keller keukenconfigurator op pad.

Positieve ervaringen met de keukenconfigurator

WonenBreburg is erg enthousiast over de eerste ervaringen met de keukenconfigurator. Op basis van de beschikbare opties voor een project, stelt de opzichter met de bewoner een nieuwe keuken samen in de keukenconfigurator. Vervolgens wordt de keuken direct online bij Keller besteld. Bovendien wordt er meteen met de klant een leverdatum afgestemd. Kortom, alles wordt nu in één klantafspraak geregeld. Dit maakt het proces veel efficiënter. Het is minder arbeidsintensief, minder foutgevoelig, het scheelt (lever)tijd én het is een stuk klantvriendelijker.

Adnan Kolasinac van WonenBreburg, projectleider voor deze pilot, vertelt: “De keukenconfigurator werkt goed. Het is een gebruiksvriendelijk en volledig programma. Het is slechts een kwestie van finetunen op een paar punten en dan kunnen we afspraken maken over de totale implementatie.”

keller-keukenconfigurator-keukenplanner-3d-visualisatie

3D-keukenvisualisatie

“Ook de reactie van de bewoners is interessant.” vertelt Adnan. “De bewoners zijn super enthousiast. De 3D-keukenvisualisatie heeft zo’n grote meerwaarde. Ze zien meteen wat er mogelijk is, hoe dit eruit ziet en wat het kost. Dit spreekt veel meer tot de verbeelding. Samen met de opzichter proberen ze verschillende kleuren en grepen. Dit kost soms wat meer tijd maar ze zijn daarna wel super tevreden. Het klantcontact met onze huurders is heel belangrijk, dus we vinden het niet erg.”

De 3D-keukenvisualisatie is overigens ook voor de opzichter van groot belang. In plaats van een bestellijst volgt er nu een visuele weergave van de complete keuken. Als er onverhoopt iets is misgegaan, dan valt dit in de keukenvisualisatie direct op. Dit kan dan tijdig gecorrigeerd worden. De kans op fouten is daardoor minimaal.

Wie is WonenBreburg

WonenBreburg richt zich als sociale woningcorporatie in Breda en Tilburg op het huisvesten van mensen met beperkte kansen op de particuliere woningmarkt. Het bouwen én onderhouden van betaalbare huurwoningen is een hele uitdaging. Dankzij de keukenconfigurator heeft de woningcorporatie in ieder geval een zorg minder.

Kijk voor meer informatie over WonenBreburg op www.wonenbreburg.nl