De 17 Sustainable Development Goals (SDG’s) zijn duurzame ontwikkelingsdoelen die zijn opgesteld door de Verenigde Naties en bedoeld om de wereld een betere plek te maken in 2030.

Er zijn doelen over o.a. armoedebestrijding, gezondheid, onderwijs en het aanpakken van klimaatverandering. De SDG’s gaan door waar de millenniumdoelen ophouden, ze gaan niet alleen over ontwikkeling, maar ook over duurzaamheid. Het idee achter dit initiatief is dat iedereen door bewuste keuzes te maken kan bijdragen aan het behalen van de SDG’s.

Keller supports the Sustainable Development Goals

Keller koppelt MVO doelen aan de 17 duurzame doelen van de VN

De DKG groep, waar Keller onderdeel van is, heeft een ambitieus MVO beleid. De afgelopen decennia is er een duurzaamheidsstrategie ontwikkeld met als resultaat dat Keller voorop loopt wat betreft duurzame processen en producten. De inspanningen hebben de afgelopen jaren geleid tot certificeringen volgens de hoogste normen en vele andere mijlpalen.

Natuurlijk eindigt het hier niet. We blijven continu werken aan de balans tussen ‘People, Planet en Profit’ en aan nieuwe, ambitieuze doelen. Eén van deze ambities is het koppelen van onze MVO doelen aan de 17 duurzame ontwikkelingsdoelen van de VN. Op veel vlakken gebeurt dit al, zo betalen we een salaris boven CAO niveau, werken we samen met de Sociale Werkvoorziening, steunen we vele goede doelen, en werken we volledig CO2-neutraal. Na een aantal succesvolle pilots, sluiten steeds meer opdrachtgevers zich aan bij ons circulaire keukenproces en binnenkort presenteren we ons groene keukenconcept ‘de keukenopstelling van de toekomst’.

Samen werken aan duurzame resultaten

Via onze accountmanagers en social mediakanalen hoort en leest u binnenkort meer over nieuwe initiatieven en bereikte resultaten op het gebied van duurzaamheid. Want dat laatste daar gaat het om: resultaat.

Keller staat voor mooi, bereikbaar, persoonlijk en alert. Dit zijn niet alleen merkwaarden, ze begeleiden ons in alle beslissingen die we nemen. Ook als het gaat om mens en milieu. Alleen zo kunnen we zorgdragen voor de komende generaties.

We #Act4SDGs

Lees meer over ons MVO beleid op mvo.kellerkeukens.nl

Meer informatie over de 17 SDG’s vind u op www.sdgnederland.nl