In het Noord-Brabantse Best zijn twee zeer bijzondere en duurzame appartementencomplexen ontwikkeld door Bam Wonen. “De Willem” en “De Zwijger” van stichting thuis zijn de eerste Nul-Op-de-Meter (NOM) appartementencomplexen met vijf woonlagen in Nederland. De door NB Architecten ontworpen gebouwen zijn tevens genomineerd voor Meest Duurzame Project 2018. Om ook de keuken te laten voldoen aan de ambitieuze energie-doelstelling zijn alle 48 appartementen voorzien van mooie, duurzame Keller keukens.

De Willem & De Zwijger te Best

De uniek ontworpen gebouwen De Willem en De Zwijger zorgen in totaal voor 48 nieuwe sociale huurwoningen. De appartementencomplexen van opdrachtgever ‘thuis, uitgevoerd door BAM Wonen hebben naast energieopwekkende zonnepanelen op het dak, ook matzwarte panelen tegen de gevel. Deze speciale constructie, ontworpen door NB Architecten, zorgt ervoor dat alle woningen compleet nul-op-de-meter (NOM) zijn. Daarmee is de energiemeter voor iedere bewoner aan het einde van het jaar nul. Om hieraan bij te dragen leverde Keller Keukens 48 energiezuinige keukens.

Mooie, duurzame Keller keukens voor De Willem en De Zwijger

BAM Wonen zocht voor de uitvoering van het project samenwerking met de duurzaamheidskoplopers van Nederland. Door haar CO2-neutrale productieproces en geslaagde pilots op het gebied van een circulair keukenproces is Keller gekozen voor het leveren van de keukens.

Keller verzorgde voor De Willem en De Zwijger mooie rechte keukens. Bewoners kregen de keuze uit 4 keuzepakketten met op elkaar afgestemde kleuren. Zo kon iedere bewoner kiezen uit keukenfronten in 3 verschillende uni-kleuren en een houtrepro. Bij elk front is een bijpassende greep en Greenpanel® werkblad gekozen. De keukens zijn zo ontworpen dat deze gemakkelijk uit te breiden zijn, daarmee kan iedere bewoner een persoonlijke Keller keuken samenstellen.

Kijk voor meer informatie op : www.mijn-thuis.nl