Wilt u graag een moderne keuken samenstellen? Dan vormen strakke lijnen, rechte hoeken en sobere kleuren als wit of zwart de basis. Less is more… en hoewel het minimalistische karakter centraal staat, zijn er veel verschillende manieren om het moderne karakter in uw keuken toe te passen. Gaat u voor de populaire hoogglans witte keuken? Of spreekt de trendy Scandinavische look u meer aan? Ontdek hier de mogelijkheden voor het samenstellen van uw moderne keuken.

1. Gebruik natuurlijke materialen

Sobere kleuren, zoals wit of zwart, vormen vaak de basiskleur van een moderne keuken. Met frisse, witte keukenfronten creëert u een minimalistische en ruimtelijke uitstraling die perfect in een moderne keuken past. En hoewel wit nog steeds één van de meest gekozen keukenkleuren is, wordt tegenwoordig ook steeds vaker voor een zwarte keuken gekozen. De donkere kleur geeft uw keuken een strakke en pure look. Ideaal als u een moderne keuken wilt samenstellen. Geef uw moderne keuken vervolgens een personal touch, door te spelen met diverse afwerkingen. Creëer absolute luxe met een hoogglans afwerking of kies volgens de laatste trends voor ultra matte keukenfronten.

moderne witte keuken zwart werkblad keller luxe

Hoogglans witte keukenfronten hebben een exclusieve uitstraling en passen perfect in uw moderne keuken.

2. Pas extra brede keukenkasten toe

Less is more! Dat geldt ook voor het aantal keukenkasten. Vervang bijvoorbeeld twee korvenkasten van 60 centimeter door één van 120 centimeter en uw moderne keuken oogt direct ruimtelijker. Brede lade- en korvenkasten zijn niet alleen een ware trend, ze creëren tevens meer opbergruimte. Met de mooie, brede keukenkasten maakt u dus eenvoudig optimaal gebruik van alle ruimte in uw keuken.

Om uw moderne keuken een extra strakke uitstraling te geven, kunt u ook inwendige of binnenlades toepassen. Het lijkt dan of er slechts één lade of deur aanwezig is, maar daarachter houden zich één of meerdere interne laden schuil. Met een passende bestekindeling vormen binnenlades de ideale manier om uw bestek of kookgerei mooi en overzichtelijk op te bergen.

Extra brede keukenkasten, eventueel voorzien van mooie binnenlades, zorgen voor een strakke uitstraling. Ideaal als u een moderne ambiance in uw keuken wilt creëren.

3. Kies voor een greeploos model

Greeploze keukens hebben een verfijnde uitstraling en worden daarom vaak toegepast in een modern interieur. Om het minimalistische karakter op geen enkele manier te verstoren, kunt u naast de standaard greeploze keuken ook kiezen voor de handige Tip-On techniek. Samen met het unieke Keller 4/4 voegenbeeld, waarbij de afstand tussen de fronten is slechts 4 millimeter is, gaan de fronten naadloos op in het geheel. Perfect om een strakke look en feel in uw keuken te creëren.

Met greeploze keukenfronten wordt het minimalistische design op geen enkele manier verstoord. Bovendien gaan de fronten van de bovenkasten naadloos in het geheel op dankzij het 4/4 voegenbeeld.

4. Creëer sfeer met warme kleuren en materialen

Hoewel een moderne keuken strak, minimalistisch en tijdloos is, hoeft het niet aan sfeer te ontbreken. In een modern interieur is namelijk ook ruimte voor kleur en bijzondere details. Combineer witte keukenfronten bijvoorbeeld met houten details. De natuurlijke look en feel van het hout creëert direct een warme ambiance in uw moderne keuken. Ook persoonlijke items zoals kleurrijke kunstwerken of uw favoriete pastelkleur op de wand geven uw keuken een warmere uitstraling.

Scandinavische keuken modern interieur met warme uitstraling Keller

Om deze strakke, moderne keuken een warmere uitstraling te geven, zijn witte onderkasten gecombineerd met houtlook bovenkasten. Ook het vergrijsde pastel op de muur maakt de keuken extra sfeervol.

5. Maak uw keuken af met moderne apparatuur

In een moderne keuken kan innovatieve apparatuur natuurlijk niet ontbreken. Dankzij het grote aanbod, van instapmodellen tot zeer exclusieve exemplaren, is innovatieve keukenapparatuur beschikbaar voor ieder budget. Om uw moderne keuken van alle kookgemakken te voorzien, kunt u kiezen voor een strakke kokendwaterkraan. In een handomdraai heeft u kokend water voor een heerlijke kop thee of een snelle pasta. Voorziet u uw moderne keuken graag van de allernieuwste designapparatuur? Een afzuigkap verwerkt in een designlamp vormt een stijlvolle eyecatcher in uw moderne keuken. Past dit niet bij uw persoonlijke smaak? Dan is innovatieve werkbladafzuiging het perfecte alternatief. Daarmee behoudt uw moderne keuken haar minimalistische uitstraling.

Deze Scandinavische keuken is voorzien van de allernieuwste technologieën, zoals een draadloze oplaadzone voor uw mobiele telefoon.

Meer inspiratie voor het samenstellen van uw moderne keuken? Vraag onze inspiratiebrochure aan of bezoek onze keukengalerij.